Тіло людини складається з численних суглобів, які врівноважені один з одним і рухаються під впливом скорочення м'язів, що їх оточують. Для максимальної ефективності одні суглоби повинні бути рухливими, тоді як інші повинні бути ідеально зафіксованими. Наприклад, щоб затиснути кулак якомога сильніше, потрібно, щоб зап'ястя було зафіксовано в дещо розтягнутому положенні. Якщо фіксації не буде, зап'ястя згинається і вже неможливо стиснути кулак досить сильно.

Те саме відбувається і з хребтом. Якщо хребет не має потрібної підтримки, це негативно впливає на амортизацію кінцівок.

Саме тому відмінна фізична форма хребта і особливо нижньої частини (ділянки попереку) важлива практично для всіх видів спорту, оскільки це гарантує більшу ефективність та досягнення кращих результатів. Наприклад, триатлетові гарний розвиток м'язів поперекового відділу хребта дає змогу покращити силу бігу, руху у воді під час плавання або збільшити швидкість обертання педалі під час занять велоспортом.

В цій ситуації, міостимуляція Compex - правильне рішення. Якість електроструму та імпульсів, що виникають у процесі сеансу електростимуляції Compex, дають змогу залучити до активної роботи найглибші м'язові волокна. Це дозволяє пропрацьовувати всі м'язи черевного пояса, а не лише великі м'язи живота, які є найбільш поверхневими.

Завдяки Compex великі косі, невеликі косі, поперечні м'язи та поперекові паравертебральні м'язи, розташовані досить глибоко, стискаються з тривалими скороченнями, і таким чином розвивають здатність надійно зміцнити поперековий відділ хребта.

Програма: Стабілізація кору (залежно від моделі електростимулятора Compex)

Тривалість циклу та частота лікування: 3 сеанси на тиждень протягом 6 тижнів. Потім протягом сезону рекомендується проводити одну сесію на тиждень, щоб підтримати досягнутий результат.

Розміщення електродів: потрібно залучити  4 канали, щоб ефективно стимулювати м'язи живота та м'язи попереку.


Положення тіла і вправи:


Найпростіша вправа – перебувати в сидячому положенні, опершись передпліччям на підлокітник.

Добровільна вправа, пов'язана з одночасним скороченням черевного та поперекового м'язів, полягає в наступному:

Втягніть живіт. Повільно видихніть, щоб повністю вивільнити легені приблизно за 8 секунд. Докладіть зусилля, щоб тримати спину та підборіддя прямо.


Якщо вам легко виконувати цю вправу і ви досягли  досить високого рівня інтенсивності електростимуляції, то можете проводити сеанси в положенні лежачи на животі, спираючись на передпліччя, або лежачи на боці та підтримуючи таке положення протягом 2-х, а потім і 3 -х скорочень м'язів. Технологія Mi-action  у електростимуляторі SP8.0 полегшує цю комбіновану роботу, що значно підвищує ефективність електростимуляції.

Регулювання інтенсивності:

Бажаний ефект: Забезпечити потужні скорочення, у яких залучено якомога більше м'язових волокон.

Важливо регулярно збільшувати інтенсивність до максимально допустимого та комфортного для Вас рівня! Це важливо, оскільки інтенсивність безпосередньо визначає відсоток м'язових волокон, які ви хочете залучити. Оскільки відбувається  звикання організму до навантажень, ви повинні постійно збільшувати рівень інтенсивності протягом кожної сесії (наприклад, кожні 4-5 скорочень), а також від одного сеансу до іншого. Хороший спосіб зробити це - встановити ціль  кожної сесії, щоб вона перевищувала рівень інтенсивності, досягнутий під час попередньої сесії. Наприклад, вперше ви повинні досягти рівня інтенсивності не менше 100, а потім спробувати наблизитися до рівня  приблизно 250.  Часто спортсменам вдається досягти максимуму 999!

Увага: Збільшення рівня інтенсивності потрібно здійснювати лише у фазі скорочення!

Під час фази відпочинку рівень інтенсивності ділиться на 2, і не потрібно його збільшувати. Під час розминки та фази відновлення збільшіть інтенсивність до вираженого тремору м'язів, при  цьому відчуття  мають бути комфортними. В апараті SP8.0 вбудована функція AUTORANGE, що  автоматично регулює інтенсивність, і щойно ваш індивідуальний рівень інтенсивності знайдено, він буде встановлений як «оптимальний рівень інтенсивності».

- На дротових пристроях екран девайсу відображається так:


-На бездротових пристроях екран девайсу відображається таким чином: