Ізометричні вправи передбачають скорочення м’язів без будь-яких видимих рухів суглобів. Саме в цьому основна відмінність ізометричних тренувань від традиційних, у процесі яких довжина м’язів та кут суглобів змінюються.

Якщо ви колись виконували планку біля стіни (коли сидите на уявному стільці, притулившись спиною до стіни, витримуючи стільки, скільки зможете), то звичайно ж, пам’ятайте напруження м’язів, що схоже на відчуття опіку. Саме такі відчуття, як правило, виникають при ізометричних тренуваннях. Найпоширенішим прикладом ізометричних вправ є відтискання на руках та підтягування з утриманням.

Електростимуляція м’язів Compex у поєднанні з ізометричними вправами є ефективним способом покращення переносимості накопичення молочної кислоти в м’язах у процесі виснажливих тренувань або змагань. Доповнення тренувань сеансами міостимуляції Compex допоможе знизити рівень молочної кислоти в м’язах на 25%.

Девайси Сompex дають змогу вибрати рівень інтенсивності, що підходить саме вам. Таким чином, можна збільшити силу та навантаження в процесі виконання вправ.

Під час дослідження що називалося "Вплив високочастотної терапії струмом на абдомінальне ожиріння у молодих жінок: рандомізоване контрольоване дослідження", група жінок проходила 30-хвилинний сеанс електростимуляції Compex з електродами, розташованими на животі. Учасницям дослідження проводили сеанси тричі на тиждень протягом шести тижнів. Загалом було проведено 18 процедур міостимуляції Compex. Дослідники провели вимірювання об`єму талії індекс маси тіла, підшкірно-жирової маси та відсотку жиру в організмі.

Електростимуляція дуже суттєво вплинула на зменшення об`єму талії, підшкірну жирову масу, ожиріння абдомінальної ділянки та вміст жиру в організмі. Тому, дослідники дійшли висновку, що застосування електростимуляції м’язів Сompex може бути корисним для зниження рівня абдомінального ожиріння.

Важливо також відзначити, що програма «Розминка» корисна для розігріву м’язів перед початком ізометричного тренування; програма "Капіляризація" збільшує кровообіг; програма "Знеболення «Тенс» блокує больовий сигнал, позбавляючи, таким чином, болю.

Можна прикріпити електроди Compex на квадрицепси або м’язи задньої поверхні стегна, якщо ви робите від 5 до 10 присідань зі штангою, доки електричний струм проходить через ноги.

Електростимуляція залучає до активної роботи більше м’язових волокон, ніж зазвичай залучено під час присідання, саме тому, тренування значно складніше, але ефективніше. Після цього можна прикріпити електроди до грудей, плечей (по черзі або одночасно) та відтискатися від підлоги на руках, виконувати вправи для м`язів пресу або інші.

Для того, щоб поєднати ізометричні тренування з електростимуляцією м’язів Compex, просто стимулюйте м’язи, що працюють під час ізометрики. Це значно підвищує кількість м’язових волокон, залучених до активної роботи та кількість молочної кислоти, що накопичується всередині м’язової тканини.