Спочатку електростимуляцію м’язів Compex використовували як засіб для полегшення болю. Зараз вона є невід’ємною частиною спортивного тренування, що забезпечує зростання сили, витривалості, стійкість та швидку здатність до відновлення. Все це допомагає досягти максимального рівня продуктивності.

Програми, що інтегровані в міостимулятори Compex, особливо добре підходять для розвитку тих якостей, м`язів, які хоче покращити користувач. Частота повторення імпульсів, тривалість кожного скорочення, час відпочинку між скороченнями та тривалість кожної програми тренувань дають змогу адаптувати програми тренувань до конкретних цілей користувача.

Як щодо велоспорту?

Такі види спорту, як велоспорт, що потребують величезних зусиль, змушують спортсмена кілька годин перебувати у спортзалі, для збільшення сили м’язів, часто результативність тренувань недостатня. Окрім загального стану м’язової втоми, що настає у процесі добровільних тренувань, втрачається цінний час тренувань, який можна було б використати для технічної підготовки.

Ризики, пов’язані з виконанням силових тренувань, можуть стати причиною стрес-синдромів сухожиль та суглобів, що спричинені важкими навантаженнями, а ще провокувати гіпертрофію стінки судини серцевого м’яза, що часто є проблемою спортсменів, які займаються важкою атлетикою.


Застосування міостимуляції – цікаве рішення багатьох проблем. Електростимуляція м’язів не лише зменшує фізичну та психологічну втому, а й не спричиняє ризику для суглобів. Ось головні причини, чому велосипедисти та спортсмени гірського велоспорту використовують електростимулятор Compex для кондиціонування м’язів. Головні ефекти такого використання:

- Інтенсивна віддача м’язів дозволяє значно збільшити рівень продуктивності (Програми Сили);

- Зростання якості м’язових волокон, необхідних для велоспорту на довгій дистанції (Програми Витривалості)

- Збільшення швидкості спринтера (Програма вибухової сили)

- Збільшення м’язової маси, що перевищує ефективність будь-яких добровільних вправ, виконаних у режимі звичайних тренувань (Програма Опір)

Прискорення відновлення м’язів (Програма Активне відновлення)

Декілька основних правил…

Кожна з програм сили, вибухової сили, опору та витривалості має п’ять різних рівнів прогресування з точки зору кількості та потужності роботи, що відбувається в процесі електростимуляції. Однак, швидко проходити всі рівні не рекомендується, оскільки доцільно проходити їх поступово в рамках тренування. Ви повинні дати своїм м’язам час, необхідний їм для адаптації та позиціонування після гіперкомпенсації. З іншого боку, наполегливо рекомендуємо використовувати високі рівні інтенсивності, оскільки чим вищий рівень, тим більше м’язових волокон стимулюється. Чим більше волокон ви стимулюєте, тим більше ви будете їх зміцнювати. Тип струму, що застосовується в девайсі Compex, дозволяє збільшувати інтенсивність імпульсів,не спричиняючи при цьому дискомфорту... єдиний біль, який ви відчуєте, - це м’язовий біль, шо свідчить про те, що Compex виконує свою роботу!


Велогонщики не завжди мають змогу якісно розігріти м’язи перед початком змагань. Compex зручно використовувати навіть у автобусі, якщо ви перебуваєте в дорозі до місця змагань.

Пропонуємо до Вашої уваги інформацію про те, як саме та чи інша програма електростимуляції Compex дає можливість велогонщику досягти максимальних результатів та поставлених цілей.

Програма «Капіляризація» стимулює покращення кровообігу та розширює капіляри. Допомагає гонщику розігрітися перед стартом, встановити оптимальну швидкість на початку гонки. Програма покращує витривалість м’язів. Проводиться один сеанс на тиждень, для полегшення відновлення після довгої дистанції.

Програма «Ендорфіни (М’язовий біль)» сприяє усуненню болю у м’язах та розширенню судин. Ідеальне рішення, якщо ви відчуваєте біль у ногах або погано відновлюєтеся після гонки.

Увага! Якщо м’язам дуже боляче, то в процесі сеансу програми «Капіляризація» можуть виникнути неприємні відчуття від інтенсивних посмикувань. Програма «Ендорфіни» працює м’якше, стимулює процес вироблення ендорфінів, покращуючи кровообіг і забезпечуючи ефект знеболення.

Програма "Потенціювання" забезпечує максимальну ефективність м’язів безпосередньо перед змаганнями. Ця програма дозволяє збільшити швидкість скорочення м’язів і посилити їхню продуктивність. Застосування цієї програми дає змогу витратити менше зусиль нейронів для досягнення максимального рівня підготовки м’язів перед змаганням.Тривалість сеансу програми «Потенціювання» становить близько 3 хвилин і впливає на чотириголовий м’яз одразу перед початком велогонки. Активація м’язів за допомогою програми «Потенціювання» дозволяє досягти максимально високого рівня продуктивності вже з перших секунд гонки.

Чотириголовий м’яз потребує особливої уваги при роботі з електростимулятором Compex, оскільки він зазнає найбільшого навантаження у велосипедистів. Усунути надмірне навантаження чотириголового м’яза допоможе програма «Відновлення». Перші кілька хвилин сеансу цієї програми спричиняють різке збільшення кровообігу, що сприятиме усуненню токсинів. Після цього досягається ефект знеболення і, на останніх хвилинах сеансу, виникає ефект релаксації стимульованої групи м’язів. Тривалість програми "Відновлення" 25 хвилин. Найкраще проводити сеанс лежачи, після душу протягом 3 годин після тренування або перед сеансом масажу (якщо він запланований). Якщо ваші м’язи на межі виникнення судоми, то краще використовувати програму «Активне Відновлення». Вона діє повільнішими поштовхами і дозволить розслабити м’язи на початку сеансу.

Наступного дня після виснажливого тренування чи гонки найкраще провести сеанс із програмою «Розслабляючий масаж».

Програма «Сила» дозволяє підвищити рівень потужності та під час зимової підготовки розвивати якості м’язів, шо потрібні для успішної участі у змаганнях майбутнього весняно-літнього сезону. Міостимуляцію можна поєднувати із заняттями у тренажерному залі.

Неприємні відчуття гострого болю або запалення можна полегшити за допомогою програми «ТЕНС». Вона блокує сигнал болю у спинному мозку. В процесі електростимуляції виникне відчуття «мурашок на шкірі». Ця програма не має обмежень щодо тривалості, тому під час проведення сеансу, можна займатися іншими справами.

Програму «ТЕНС» можна застосовувати як доповнення до програм «Ендорфіни» та «Хронічний біль». Сеанси міостимуляції з програмою «ТЕНС» можна застосовувати під час гострої фази тендиніту та тендопатії для полегшення або досягнення ефекту знеболення.

Програму «Хронічний біль» краще використовувати через кілька днів, як доповнення до традиційної терапії. Ця програма сприяє загоєнню та ефективній васкуляризації сухожилля.