Вступ в гру або подача – один з основних прийомів у тенісі, завдання якого – створити максимальний дискомфорт для того, хто приймає подачу вже на першому етапі, таким чином давши можливість гравцеві, який подає м`яч, перебувати в кращих умовах для того, щоб подача завершилася виграшем.

Так само, як більшість основних технік у тенісі, цей жест потребує залучення у роботу значної кількості м’язів, що потребують розвитку навичок координації. Якість подачі залежить від багатьох факторів: замаху, кута, ефективності удару по м’ячу, а також швидкості м’яча, що заважатиме гравцю, який приймає подачу. Від етапу підготовки гравця, що подає, до оптимального положення всього тіла та рук, коли гравець досягне фази поштовху, стоячи на ногах, низхідним рухом зверху, потужність якого буде мати вирішальний вплив на швидкість м’яча.

З усіх м’язів, що беруть участь у цій послідовності дій, два великі м’язи можна вважати пріоритетними: Найширший м’яз спини та Великий грудний м’яз, адже ці м`язи найбільшою мірою відповідальні за опускання плеча та приведення руки до тулуба.

Врахувавши багаторічний досвід співпраці з тенісистами, розробники Compex передбачили програму «Вибухова сила», що дає змогу ефективно розвинути міцність цих м’язів, тобто такі якості, як силу та швидкість м’язового скорочення завдяки робочому режиму, що відповідає специфічності швидких волокон (типу IIb).

Програма: Вибухова сила

Тривалість циклу та частота сеансів: 3 сеанси на тиждень протягом 3-6 тижнів (не менше 3 тижнів) на етапі підготовки.

Розміщення електродів:


Положення тіла:


- Положення стоячи або сидячи

- Спина пряма, руки розташовані вздовж тулуба.

Якщо ви досвідчений спортсмен, можете поєднувати електростимуляцію з добровільним скороченням і працювати динамічно, адаптуючи швидкість добровільного скорочення м’язів до тривалості стимуляції.

Регулювання інтенсивності:

Потрібний ефект: Спричинити потужні скорочення із залученням в процес активної роботи якомога більшої кількості м’язових волокон.

Важливо збільшувати інтенсивність до максимально терпимого та комфортного для вас рівня! Це важливо, оскільки інтенсивність прямо визначає відсоток м’язових волокон, залучених у роботу. Лише активна робота дає змогу досягти прогресу, тому потрібно завжди намагатися працювати якнайкраще = підвищувати рівень інтенсивності, якомога більше.

Оскільки існує звикання організму до навантажень, варто постійно збільшувати рівень інтенсивності протягом кожної сесії (наприклад, кожні 4-5 скорочень), а також від одного сеансу до іншого. Хороший спосіб зробити це – встановити ціль кожної сесії, щоб вона перевищувала рівень інтенсивності, досягнутий під час попередньої сесії.

Наприклад, вперше ви повинні досягти рівня інтенсивності не менше 100, а потім спробувати наблизитись до рівня близько 250. Досить часто спортсменам вдається досягти максимуму 999!

Увага: Збільшення рівня інтенсивності потрібно здійснювати лише під час фази скорочення!

Під час фази спокою рівень інтенсивності ділиться на 2 і вам не потрібно його збільшувати. Під час розминки та фази відновлення збільшуйте інтенсивність до вираженого тремору м’язів,при цьому відчуття мають бути комфортними.

У девайсі SP8.0 вбудована функція AUTORANGE, яка автоматично регулює інтенсивність, і щойно ваш індивідуальний рівень інтенсивності знайдено, його буде встановлено як «оптимальний рівень інтенсивності».

На дротових пристроях екран девайсу відображається так:


На бездротових: