Підготовка до спортивних змагань потребує значних зусиль та пильної уваги спортсмена протягом кількох тижнів, а то й місяців. Як правило, останні дні перед змаганням є вирішальними для оптимізації ваших здібностей та досягнення найкращого результату.

Програма Капіляризації у тренуваннях Compex – ідеальне рішення для зростання витривалості та продуктивності.

Секрет ефективності цієї програми дуже простий: Програма «Капіляризація» дозволяє значно збільшити кровообіг та розвиток капілярів у м’язах, що стимулюються. Саме капіляри забезпечують клітини киснем, постачають глюкозу та інші поживні речовинами. Капіляри переважно розташовані навколо «швидких» м’язових волокон.

Під час активного тренування «швидкі» м’язові волокна повинні працювати з максимальною потужністю та могти підтримувати інтенсивну роботу м’язів протягом усього періоду змагання чи тренування. Оскільки програма капіляризації покращує подачу глюкози та кисню до клітин стимульованої ділянки, а також сприяє більш швидкому усуненню молочної кислоти, це дає змогу підтримувати працездатність м’язів значно довше.

Головною метою сеансу електростимуляції Compex з використанням програми Капіляризації є зростання рівня витривалості та опору м’язів у процесі активних фізичних зусиль. Більше того, застосувавши програму капіляризації після виснажливого тренування, ви зможете відновитися значно швидше. До того ж, якщо у вас виникає відчуття важкості в ногах, ця програма допоможе вам легко позбавитись таких неприємних відчуттів.

Коли ж краще використовувати програму «Капіляризації» і чому?

Сеанси електростимуляції Compex в ідеалі варто проводити за 4-5 днів до початку змагань або іншого спортивного заходу. Якщо у вас вихідний і є час, то можна виконувати сеанси протягом дня відповідно до вашого розкладу. Для досягнення максимальної ефективності потрібно виконати дві сесії поспіль.

Також можна виконувати сеанси тренувань із програмою Капіляризації на початку сезону, щоб підвищити рівень витривалості м’язів. Ще краще застосовувати програму Капіляризації на стадії перед втомою м’язів, поєднуючи з іншими програмами Compex, що розвивають витривалість.

Два варіанти використання програми:

- Якщо хочете оптимізувати час тренування, то виконайте сеанс тренування з двома великими електродами, розмістивши їх на м’язах гомілки та Чотириголових м’язах

- Якщо у вас достатньо часу, то проведіть сеанс програми Капіляризації, працюючи на різних групах м’язів у різних ділянках тіла, розмістивши на одній частині м’язів маленькі електроди 5Х5 см, а на іншій – електроди розміром 10х15 см. Таким чином, більше м’язових волокон буде залучено до активної роботи. Дуже добре це відчувається на квадріцепсах.

Тривалість програми Капіляризації

У першому варіанті застосування, що описаний вище, тривалість становить приблизно 50 хвилин (з двома електродами – по 25 хвилин), а у другому – близько 100 хвилин.

Розміщення електродів:


Увага! Важливо пам’ятати, що надто часте або тривале застосування цієї програми може призвести до перетворення «швидких» м’язових волокон на «повільні», що може призвести до зниження рівня продуктивності силових вправ та змагань, тому важливо застосовувати програму протягом 4-5 днів до початку змагань і не більше ніж два рази на сезон.

Інтенсивність:

Якщо модель електростимулятора не оснащена МІ-технологією, то збільшуйте рівень інтенсивності поступово, доки не виникне відчуття легкого посмикування м’язів. Якщо ж електростимулятор оснащений МІ-технологією, то рівень інтенсивності буде визначено автоматично, оскільки технологія «м’язового інтелекту» адаптує параметри електростимулятора до вашої фізіології, для забезпечення оптимальних результатів та вищого рівня комфорту.

Положення тіла

Важливо перебувати в максимально розслабленому та комфортному для вас положенні під час сеансу програми Капіляризації.

Капіляризація дає змогу підготувати м’язи до тривалого змагання та значних фізичних навантажень. Ця програма особливо актуальна для тих, чий рівень фізичної підготовки є недостатньо високим, і рекомендується як доповнення до основних тренувань.

Роль капіляризації у відновлювальному та реабілітаційному процесі

Режим капіляризації дуже корисний у посттравматичному або реабілітаційному режимі. Це одна з найбільш ефективних програм для покращення крово- та лімфообігу, що дає змогу швидше зняти набряклість. Реабілітаційний процес з використанням Compex прискорюється в рази.

На світлині: приклад використання програми Капіляризація у пацієнта з набряком кісточки. Термін застосування – 3 дні без додаткового медикаментозного втручання.