Існує багато міфів, питань та хибних тверджень про електростимулятори м'язів. Використання приладу, що пропускає через тіло електричні хвилі, звучить досить моторошно та небезпечно. Проте Compex – медичний пристрій електростимуляції вже протестовано та затверджено.

Давайте розглянемо детальніше найбільш популярні питання та твердження, для перегляду повного списку питань, які ставлять найчастіше, перейдіть за посиланням

Питання: Як працює нейром'язовий електростимулятор Compex?

Відповідь: Принцип електростимуляції дуже простий. Він полягає в тому, що відтворює процеси, що відбуваються, коли мозок посилає сигнали до м'язів, щоб вони скорочувалися. Тут діє принцип естафети. Коли ми вирішуємо скоротити м'яз, наш мозок надсилає миттєві електричні сигнали по тканинах. Відразу після того, як такий сигнал дійде до нейрона, волокна збуджуються і спонукають м'яз скорочуватися. Коли ви використовуєте електричний м'язовий стимулятор, сигнали спрямовуються безпосередньо в м'яз – як електричний пульс. М'яз не може відрізнити, чи скорочення було спричинене мозком або під дією електростимулятора. Відмінність полягає лише в тому, що разом з електростимулятором струм проходить по всій довжині нейрона, і внаслідок цього, ваше тренування є більш ефективним. Завдяки застосуванню електростимулятора, відбувається менше навантаження на кістки та суглоби, завдяки тому, що ви не використовуєте додаткової ваги при тренуванні.

Питання: Чи є побічні ефекти під час використання приладу?

Відповідь: Побічні ефекти є вкрай рідкісним випадком: Compex – дуже безпечний пристрій. Однак якщо ви хочете зміцнити силу м'язів і починаєте заняття із застосуванням надто значного навантаження, то можете відчувати біль так само, як і при виснажливих заняттях у спортзалі.

Питання: Чи можуть електроди пошкодити шкіру?

Відповідь: Слід зазначити, що неправильне застосування електродів може призвести до опіків шкіри, як показали дослідження. Сильний електричний струм надходить через невеликі електроди, які прикріплені до шкіри, тому шкіра зазнає впливу високої концентрації електроенергії, що може призвести до опіку. Саме тому, варто ще раз з'ясувати, який рівень інтенсивності є для вас найбільш оптимальним та комфортним.

Питання: Що можна сказати про інші прилади нейром'язової електростимуляції, виробники яких, обіцяють допомогти втратити зайву вагу? Деякі з них обіцяють навіть накачати «Кубики» пресу!

Відповідь: Прилади нейром'язової електростимуляції допоможуть вам зміцнити м'язи та наростити силу, але не сприятимуть втраті ваги та нарощуванню «кубиків». Управління продовольства та медикаментів (УПМ) та Федеральна торгова комісія (ФТК) вже застосовують відповідні санкції проти компаній, які роблять подібні заяви про свої прилади для електростимуляції.

Лише використання електростимулятора не гарантує появи «кубиків» пресу. Стимулювання м'язів допоможе вам прискорити досягнення бажаного результату, але лише якщо будете дотримуватися спеціальної дієти та виконуватимете додаткові вправи.Так, при дослідженні пацієнтів з хронічним обструктивним захворюванням легень (ХОЗЛ) відзначено збільшення витрати калорії у тих, хто використовує Compex. Враховуючи стан людей, що страждають внаслідок цього захворювання, регулярні фізичні навантаження були для них протипоказані. Таким чином, Compex частково замінив виконання фізичних вправ для тих пацієнтів, які не могли проводити інтенсивні тренування. Compex можна використовувати для зміцнення м'язів, підвищення продуктивності та збільшення рельєфності м'язів, а також збільшення витрати калорій.

Питання: чи вважається використання нейром'язового електростимулятора допінгом?

Відповідь: Це прилад, який лише допомагає під час тренування та відновлення. Дослідження показали, що Compex підвищує продуктивність шляхом збільшення інтенсивності скорочення м'язів під час тренування. Особливість полягає в тому, що Compex діє цілеспрямовано, на конкретну групу м'язів та м'язових волокон. Організм не відрізняє, чи надходить сигнал скорочення від мозку або завдяки приладу. Compex проводить сигнал по всьому нерву, а не лише на певній його частині.

Питання: Чи існують види спорту, які забороняють використання електростимулятора?

Відповідь: На сьогодні не існує заборони використання приладів нейром'язової електростимуляції.

Питання: Чи електростимулятор діє миттєво? Коли я побачу результати використання?

Відповідь: Це залежить від того, що для вас скоро. Програма «Відновлення» діє миттєво, а ось, наприклад, програми, орієнтовані на нарощування сили, потребують більше часу, щоб ви відчули результат.

Якщо ви використовуєте прилад для нарощування сили, очікуйте, що зможете побачити перші результати через 2-3 тижні. Якщо ви використовуєте Compex з метою збільшення кількості ферментів, потрібних для доставки енергії, завдяки якій м'яз скорочується інтенсивніше, вам знадобиться близько 6 тижнів. Якщо використовуєте Compex, щоб збільшити можливості загального стану м'язів, результат буде помітним через 3-4 тижні.

Питання: А якщо використовувати електростимулятор без додаткових тренувань?

Відповідь: Прилад нейром'язової електростимуляції зміцнить ваші м'язи навіть без додаткових вправ. Таким чином, ви зможете уникнути серцево-судинних захворювань, які можуть бути спричинені фізичними навантаженнями. Застосування приладів нейром'язової електростимуляції рекомендовано для покращення загального фізичного стану.

Питання: Для якої частини тіла найефективніше застосовувати електростимулятор? Чи є частини тіла, на яких не бажано застосовувати дію стимулятора?

Відповідь: Нейром'язовий електростимулятор можна застосовувати майже на будь-якій ділянці тіла. Проте слід пам'ятати кілька правил:

Стимуляцію не можна проводити на ділянці шиї: через надто інтенсивне скорочення може виникати спазм, внаслідок якого буде утруднено дихання. Окрім цього, стимуляція на шиї може негативно впливати на серцевий ритм або артеріальний тиск.

Ефекти після стимуляції мозку невідомі, тому розміщувати електроди на голові заборонено.

Електроди не слід прикріплювати на грудях, тому що введення електричного струму до грудної клітки може призвести до порушень ритму скорочень серцевого м`язу.

Також потрібно бути обережним в процесі застосування девайсу, якщо у вас є імплантований кардіостимулятор. Імплантовані електрокардіостимулятори та дефібрилятори серця можуть погано або хибно сприймати сигнали, що надсилаються електростимулятором і, що найгірше, можуть вийти з ладу.

Також заборонено користуватися електростимулятором за наявності таких захворювань:

• Епілепсія

• Після гострої травми або перелому

• Після недавніх операцій

• Критична ішемія нижніх кінцівок

• Черевна чи пахова грижа

• Онкологічне захворювання

Питання: У якому виді спорту найчастіше застосовують електростимулятор? Цей пристрій лише для спортсменів?

Відповідь: Нейром'язові електростимулятори може використовувати кожен, хто хоче нарощувати силу, підвищити продуктивність або прискорити відновлення м'язів. Для того, щоб використати Compex, не обов'язково бути спортсменом. Електростимулятори рекомендовані людям, які хочуть досягти гарних результатів у фітнесі.Compex можна рекомендувати кожному, хто займається спортом, виконує вправи, що потребують сили, швидкості, витривалості (кросфіт, футбол, велоспорт, тріатлон). А також тим, хто потребує швидкого відновлення між етапами змагань.

Питання: Чи можна виділити конкретні вікові групи, для яких прилад є найефективнішим?

Відповідь: Compex можуть використовувати діти віком від 10 років, але під наглядом дорослих. Дорослі люди можуть використовувати електростимулятор завжди і скрізь, причому не лише для відновлення, але й нарощування сили. У певному аспекті використання електростимулятора навіть безпечніше, ніж заняття у тренажерних залах, оскільки прилад не спричиняє прямого навантаження на кістки та суглоби.

Питання: Чи всі прилади нейром'язової електростимуляції дороговартісні?

Відповідь: Все залежить від вибраної моделі. Шкала цін електростимуляторів Compex починається від $230.

Питання: Чи можна використовувати електростимулятори щодня?

Відповідь: Так, але пам'ятайте, що незалежно від того яку саме програму електростимуляції ви використовуєте, відновлення є важливою частиною процесу. На щастя, Compex дає можливість займатися не лише за програмами підготовки, а й за програмою відновлення.

Питання: В чому відмінність між електростимулятором Compex та іншими аналогічними приладами?

Відповідь: Є різні типи електростимуляторів. Фізіотерапевти часто використовують програму черезшкірної нейроелектростимуляції або ЧЕНС. ЧЕНС діє, застосовуючи різні види хвиль/частот, що стимулюють нерви чутливості замість рухових нервів. Подібний принцип дії є й у Compex. ЧЕНС працюють із тими частинами нерва, які блокують біль. Під час процедури ЧЕНС, ви відчуватимете легку вібрацію м'язу, а не його скорочення.

Використовуючи програми для розігріву, під час посилення імпульсу ви відчуватимете легке пощипування, легке посмикування та легкі скорочення м'язів. Така реакція є загальноприйнятою.

Якщо порівняти Сompex з іншими аналогічними продуктами, технологія буде такою ж, але діапазон частот відрізняється. Compex має 4 канали. Це означає, що чотири різні групи м'язів можна стимулювати одночасно. Групи м'язів можна змінювати під час виконання програми.

Compex може бути дуже потужним – потужнішим, ніж інші популярні прилади. Він має здатність проникати глибоко, контактуючи безпосередньо з м'язом, а в цьому випадку результат буде значно більшим, ніж при довільних скороченнях. Чим глибше хвилі проникають у м'яз, тим більше рухових нервів стимулюється і більше м'язових волокон буде залучено в роботу.