Іноді обмеження, стресові ситуації повсякденного життя та проблеми, що з ними пов'язані, спричиняють психологічне напруження, на яке кожна людина реагує по-різному.Найбільш поширеним проявом, безсумнівно, є напруження м`язів. Причиною такого напруження є те, що тіло людини тривалий час перебуває у неправильній позі, що невластива для його нормального стану. Під час стресової ситуації важко розслабитись; м'язи постійно напружені і, як наслідок, виникає дискомфорт або навіть відчуття болю.


У такій ситуації програма Розслаблюючий масаж зменшує напруження м'язів, завдяки низькочастотній стимуляції, що забезпечує ефект знеболення. Застосовуючи програму на ділянці тіла, де виникає дискомфорт, з періодичністю 2 сеанси на день, можна усунути неприємні відчуття, спричинені стресовою ситуацією, а також отримати розслаблюючий ефект та повернутися до стану комфорту.

Приклад розслаблюючого масажу для зменшення або усунення напруження м'язів шиї внаслідок стресу.

Програма: Розслаблюючий масаж* (або антистресовий масаж залежно від моделі Compex)

Тривалість сеансу: Використовуйте, коли виникає відчуття мимовільного напруження м`язів за потреби, а якшо виникає надмірне напруження м'язів,то повторіть сеанс.

Курс лікування: Можна проводити сеанс програми щодня, коли виникає відчуття болю у м'язах (Краще зробити сеанс наприкінці дня).

Розміщення електродів:


Положення тіла: Займіть найбільш зручне для вас положення тіла


Регулювання інтенсивності:

Потрібний ефект: отримати чітко видимі м'язові скорочення, щоб відчуття залишалися комфортними. Рівень інтенсивності слід збільшувати до тих пір, поки не отримаєте м'язового відгуку, що схожий на поштовх або сильну вібрацію, яка інакше називається м'язовим посмикуванням. Така м'язова активність дуже відрізняється від довільного скорочення та схожа на дію насосу, що добре прокачує кров у стимульованому м'язі.

Можна підвищувати інтенсивність, але пам'ятайте, що надмірна сила не забезпечує додаткових переваг.

Для пристроїв, оснащених технологією MI-RANGE, зона інтенсивності, що забезпечує оптимальну стимуляцію, вказана на екрані:


- На SP 4.0 є невеликий курсор, що вказує на оптимальний рівень інтенсивності, який потрібно підтримувати і, якщо це можливо, то на максимально терпимому рівні.

- На Fit 5.0 та SP 6.0 збільште інтенсивність доти, доки не буде написано «Знайдено оптимальний рівень інтенсивності». Однак, якщо стимуляція комфортна, ви можете збільшити інтенсивність до трохи вищого рівня , щоб посмикування були більш вираженими.

- В апараті SP 8.0 вбудовано функцію AUTORANGE, шо автоматично регулює інтенсивність, і як тільки ваш індивідуальний рівень інтенсивності знайдено, він буде встановлений як «оптимальний рівень інтенсивності».

Однак, якщо стимуляція комфортна, ви можете збільшити інтенсивність до трохи вищого рівня, щоб посмикування були більш вираженими.

Біль – це сигнал, яким не можна нехтувати. Якщо він надто виражений та/або триває надто довго, рекомендується звернутися до лікаря.