Мішель Джонс, світова чемпіонка Ironman, розповіла про свою історію перегонів і про те, як електростимулятор Compex допомагав їй на шляху до перемоги на Ironman. Як професійний спортсмен із більш ніж 25-річним досвідом, Мішель впевнена, що довговічна спортивна кар’єра неможлива без якісного відпочинку та відновлення.

Відпочинок та відновлення - це важливо.

Мішель використовувала електростимулятори Compex з 1995 року і каже, що електростимуляція м’язів не відволікає від тренувань, а радше посилює їх. "Дієта та тренування це не все, що потрібно для проходження Ironman", - каже вона. "Окрім цього, ви завжди повинні дуже серйозно ставитися до відпочинку та підтримання працездатності між тренуваннями".

Слід зазначити, що Compex я люблю найбільше. Я користуюся ним вже дуже давно і справді довіряю йому. Compex значно покращив мої результати та зробив тренування ефективнішими. З ним, крім чудового тренування, я маю можливість швидко та правильно відновити свою фізичну форму. Використання Compex є простим і легким, і ви можете займатися під час перегляду телевізора або сидячи за столом. "Програми для розвитку сили чудові, тому що пристрій, а не ваше тіло, виробляє енергію", - каже Мішель. Вона використовує Compex до, під час та після тренування. Наприклад, починає вранці із програми попереднього розігріву, щоб домогтися активнішої циркуляції крові до тренування. Після інтервального тренування Мішель буде використовувати Compex знову, щоб прискорити відновлення та вилучити з м’язів молочну кислоту.

Переваги використання Compex для підвищення витривалості спортсмена.

Якщо ви використовуєте Compex, тому що ви професійний спортсмен або просто аматор, ви вже знаєте, наскільки Compex змінив ваші методики тренувань та відновлення. Мішель вважає, що спортсмени, що розвивають витривалість, можуть отримати користь з Compex, тому що міостимуляція підвищує швидкість відновлення.

"Після використання програми відновлення Compex ви зможете досягти вищого рівня на наступному тренуванні", - каже вона. "Вилучення молочної кислоти та збільшення кровообігу покращує і прискорює відновлення. Compex - дивовижний, прекрасний, портативний пристрій, і він повинен бути завжди у вашій спортивній сумці".

У вимогливих до себе спортсменів може виникнути відчуття важкості або тривоги, а Compex допомагає покращити настрій, стимулюючи ваші ендорфіни. Мішель часто використовує режим «Відновлення плюс», який допомагає очистити м’язи, і почувається значно краще після використання. "Дивовижно, наскільки добре ви почуваєтеся".

Використання Compex у тренуваннях.

Коли Мішель використовувала Compex під час підготовки до Ironman, вона розпочала сесію з електростимулятором за шість тижнів до гонки. Впродовж одного дня вона займалася за програмою Compex на прес, а іншого дня - на квадрицепси або будь-які інші ділянки тіла, що потребували додаткової стимуляції.

Більшість спортсменів використовували пристрої TЕНС під час реабілітації або ходили до масажиста для полегшення болю", - каже вона. "Compex значно складніший, ніж ТЕНС. М’язи скорочуються та розслабляються, залежно від програми Compex та її цілі. Програма «Сила» цілком відрізняється від програми «Відновлення плюс».

Ще Мішель каже, що один із найскладніших моментів підготовки до Ironman — дістатися стартової лінії без травм. Підготовка може бути виснажливою, тому що ви хочете бути в найкращій формі. "Не важливо, чи ви професіонал, або лише аматор і до якої вікової групи належите", - каже вона. "Відновлення це - частина вашої підготовки до Ironman та частина загальної картини стану спортсмена". Незважаючи на те, що кожна людина йде до Ironman своїм шляхом, фініш є ціллю кожного."

Використання Compex щодня.

Як і більшість спортсменів, що працюють на витривалість, Мішель тренується часто приблизно шість-сім разів на тиждень. Вона рекомендує використовувати девайс настільки ж часто, можна щодня, щоб підтримувати циркуляцію крові.

"У мене сьогодні буде тривалий переліт, і я планую використати Compex у літаку, щоб не порушувалася циркуляція крові" - каже вона. "Є так багато речей, які можна зробити з цим приладом, і не лише після травм. Compex буде корисним, навіть якщо ви не тренуєтеся".