Електростимуляція м’язів Compex зараз стала популярною як серед спортсменів – професіоналів високого рівня так і серед аматорів, для яких заняття спортом стали частиною повсякденного життя.

Електростимуляцію активно та успішно застосовують у спортивній медицині та реабілітації для відновлення функцій м’язів після різних хірургічних втручань, травм та знеболення.

Використання електростимулятора як доповнення до традиційних тренувань дозволяє збільшити їх результативність, прискорити процес відновлення та лікування після травм, забезпечити якнайшвидше відновлення та полегшення болю після інтенсивних зусиль.


Compex стане ідеальним партнером для тих, хто хоче завжди залишатися у хорошій фізичній формі та стежить за станом свого тіла. З допомого девайсу ви легко та комфортно позбавитеся болю в шиї, попереку, колінах, ліктях, плечах а також зможете зміцнити черевну порожнину та активувати м’язи стабілізатори (м’язи хребта). А хребет у свою чергу відповідає за: поставу, рівновагу, гарний прес та сідниці, гнучкість і силу тіла, здоров’я видільної, кровоносної, сечостатевої системи, здоров’я хребта.

Здоров’я – це запорука успішного, активного та здорового життя. Кожна людина піклується про своїх рідних та близьких, тому Compex потрібний не лише спортсменам. Апарат стане незамінним для втомленої жінки після виснажливого дня та домашніх турбот, адже він розслабить втомлені м’язи, усуне відчуття тяжкості в ногах, допоможе ефективно позбутися набряків, поки ви просто будете дивитися улюблену телевізійну програму або читати книгу.


Compex допоможе людям після операцій або тривалих хвороб швидше відновити рухові функції та позбавить атрофії. Він може допомогти людині, що страждає на ДЦП з частковою атрофією кінцівок та іншими захворюваннями опорно-рухового апарату. Сompex можна використовувати як доповнення до лікувальної та реабілітаційної програми.

Наукові дослідження

Ефективність приладів підтверджено численними науковими практичними дослідженнями та випробуваннями за участю та співпраці зі спортивними медиками, фізичними терапевтами, реабілітологами та спортсменами найвищого рівня.

Пристрої також оснащені різними програмами: реабілітації, масажу, відпочинку після тренувань, покращення кровообігу, капіляризації, сили, витривалості, продуктивності м’язів та ін.

Характерною особливістю пристроїв Compex є наявність практично у всіх моделях технології MI «М’язового інтелекту», що дає змогу автоматично адаптувати параметри електростимулятора до фізіології вашого організму з огляду на стан та особливості розвитку м’язів у поточний період часу.

Електричний імпульс передається через шкіру за допомогою електродів, які розміщують на руховій точці м’яза. Електростимуляція сприяє покращенню обміну речовин у м’язовій тканині та спричиняє значну адаптацію м’язів до навантажень високого рівня, що виникають у різних видах спорту.

За даними А. М. Капшура кількісні зміни у м’язах залежать від тривалості сеансів електростимуляції, а вміст глікогену у м’язах зростає вже через 3-5 днів регулярних тренувань із Compex. Тренування збільшують працездатність м’язів, їх аеробний потенціал, підвищується збудливість, а також силові та швидкісно-силові можливості м’язів спортсмена.

Дослідження Г. Адріанової показали, що сеанс електростимуляції тривалістю 10 хвилин збільшує кровообіг у тканинах м`язу на 45%, а також запобігає накопиченню молочної кислоти.

Як зазначає Г. Колесніков, скорочення та подальші розслаблення м’язів, що спричинені імпульсами електростимулятора, посилюють у них крово- та лімфообіг, сприяють постачанню поживних речовин до м’яза, забезпечують виділення недоокислених продуктів, сприяють накопиченню в м’язах іонів кальцію, натрію, заліза.

З пристроєм Compex у вас є можливість стимулювати окремі групи м’язів залежно від конкретних цілей та завдань. Електростимуляція сприяє збільшенню енергетичного резерву м’язів, підвищенню функціональних можливостей організму, покращує гормональну регуляцію.

У терапевтичній практиці електростимуляція допомагає боротися із:

- Атрофією м’язів;

- Втратою сили м`язів;

- Зниженням функціональних можливостей м’язів різних ділянках тіла;

- Больовими синдромами в суглобах та сухожиллях.

Електростимуляцію застосовують у спортивній медицині для покращення м’язових характеристик. Тривале застосування електростимуляції для оптимізації рухової активності дозволяє збільшити масу, силу, потужність, витривалість м’язів.


Експериментальне дослідження В. Давиденка показало, що протягом трьох тижнів регулярного тренування із Сompex у спортсменів зросла сила чотириголового м’яза плеча. Відзначено збільшення об`єму плеча у розслабленому стані. Після 15 сеансів електростимуляції на м’язах нижніх кінцівок показники стрибка у висоту покращилися на 21,2%, а ще зросла сила та швидкісно-силові якості м’язів.

ЕМС часто застосовують у процесі реабілітації після травм або операцій, оскільки пацієнти часто іммобільні та не в змозі довільно скорочувати м’язи протягом тривалого періоду.

У процесі сеансу електростимуляції м’язи працюють без надмірного навантаження на суглоби, на відміну традиційних тренажерів; ЕМС можна поєднувати з іншими видами лікування, для полегшення болю, щоб допомогти людині повернутися до здорового, активного, а отже, успішного життя значно швидше.

Ознайомитись з лінійкою апаратів та отримати консультацію можна, перейшовши за посиланням