Що таке електростимуляція та як вона працює?

Зараз електростимуляція є невід'ємною частиною лікування у сфері фізичної терапії та лікування болю. Цей метод використовують фізичні терапевти багато років. Сьогодні багато провідних спортсменів використовують електростимуляцію у своїх програмах тренувань для оптимізації результатів. Це – ідеальне рішення для профілактики травм та забезпечення точного тренування м'язів, що потрібне в певний період часу в розкладі тренувань.

Електростимуляція не є чудодійною технікою, вона пристосовується до того, як працює Ваше тіло. Принцип електростимуляції дуже простий. Він точно відтворює процеси, що відбуваються тоді, коли мозок наказує нашим м'язам скорочуватися. Коли ми вирішуємо скоротити м'яз, мозок надсилає команду, у вигляді електричного сигналу по нервових волокнах. Далі такий сигнал передається м'язовим волокнам, після чого відбувається їх скорочення.

Завдяки електростимуляції, збудження відбувається безпосередньо на руховому нерві за допомогою ідеально контрольованих електричних імпульсів, а це гарантує ефективність, безпеку та комфорт при використанні. Насправді, м'язи не можуть відрізнити добровільне скорочення (спричинене мозком) і скорочення спричинене стимулятором. Інакше кажучи, м'яз не розрізняє джерело сигналу – мозок чи стимулятор, оскільки виконує однакову роботу. Це цілком природно.