Антон Галагуз, чемпіон світу та п'ятикратний чемпіон України з пауерліфтингу, тренер по кросфіту, призер DOG & Grand CrossFit showdown, переможець Odessa athletics challenge, головний суддя Kyiv Battle 2017.


Як Ви прийшли в спорт?
Я 10 років грав в футбол: з першого по десятий клас. Потім вирішив стати міцнішим і пішов в спортзал. Далі були десять років змагального пауерліфтингу. Як результат я став чемпіоном світу та п'ятикратним чемпіоном України з пауерліфтингу. Згодом вирішив внести різноманітність в тренувальний процес і спробував кросфіт. Цей вид спорту відразу сподобався і я займався ним три роки. Моє головне досягнення в кросфіті - перемога на чемпіонаті світу 2012 року. Але найголовніше для мене те, що я вже 23 роки зі спортом по життю

Ви зараз живете в Литві. Чому Ви виїхали з України?
Я виїхав тому, що з'явилася можливість відкрити з братом свій зал. Це те, до чого ми йшли. Це те, чим ми хочемо займатися і ось це сталося. Ми займаємося кросфітом і вчимо кросфіту. Це навіть не кросфіт, а радше стиль якісного життя, як на мене. Ми готуємо людей до життя.

Розкажіть, як Ви відкрили для себе COMPEX?Я просто дізнався про нього більше. Вся скептика походить від незнання питання. Почувши про цей апарат, у всіх людей виникає асоціація з метеликом для накачування біцепсів та пресу, що продавався в телемагазині 10 років тому. Тим більше ще дивляться, скільки він коштує: метелик коштував 20 доларів - ну ще можна спробувати - а «ця штука» коштує від 500 доларів! Тому пробувати метелика за 500 доларів ні у кого немає бажання. А наші люди ще такі ліниві, замість того, щоб залізти в Інтернет та почитати, хто і яким чином його використовує. Їм краще свою суб'єктивну думку відстоювати та плекати, тому вони так і нічого не роблять.

Як так сталося, що Ви все-таки почали використовувати COMPEX?
Просто дізнався про нього і купив. Бачив COMPEX давно, але не ставив собі за мету поцікавитися ним. Але почав помічати «ці штуки» навіть після кінезіотейпування. Я займаюся кросфітом, вчу людей кросфіту і на топових кросфітерах я все частіше почав помічати COMPEX. Тому подумав, що навряд чи це може бути якимось рекламним ходом від компанії, адже залучати стільки топ-атлетів - це дуже великі витрати. Я зацікавився і для себе. Відкрив, що це аж ніяк не рекламний хід, а люди користуються цим тому, що в цьому є сенс.


Скільки часу Ви використовуєте COMPEX?
Майже відразу як поїхав з України-уже приблизно 4-5 місяців.

Ви використовуєте COMPEX під час Ваших тренувань?
В основному, використовую для відновлення і трохи для реабілітації, іноді, коли болить плече або коліно. Для відновлення він у мене завжди задіяний, часто - я весь обклеююсь ним від литок і закінчуючи шиєю.Я знаю, що можна використовувати його для тренувань також, але у мене стільки тренувань: 2-3 рази на день 6 раз в тиждень, тому ще й COMPEX - це буде занадто для моїх м'язів.

Чи був хтось із відомих особистостей, що використовував COMPEX, який ще більше мотивував Вас застосовувати цей апарат?
Наскільки мені відомо, в київському кросфіттоваристві я використовував COMPEX першим. Але спочатку у мене не було можливості його купити. Однак, я сам прийшов до того, що він мені потрібен та придбав, коли випала така можливість.

Ви відчуваєте ефект від COMPEX?
Звичайно! Я б його не купив за 500 євро, якби не був упевнений в ньому! Я придбав для себе COMPEX SP 4.0 і активно його використовую. Це точно не самонавіювання. Я помічаю ефект. Оскільки я не використовую його для тренувань, я не можу розповісти про цей ефект, але якщо говорити про його застосування для відновлення та зменшення м'язового болю - то це дуже помітне явище. Наприклад, після тренування на конкретну групу м'язів, я на цю ж групу м'язів ставлю COMPEX і біль на ранок зменшується в рази. Це реальні факти.