Целюліт, також відомий як "апельсинова шкірка", є найстрашнішим кошмаром багатьох людей, особливо жінок. Жінки справді більш схильні до цієї проблеми, ніж чоловіки, цей феномен можна пояснити з наукової точки зору. Справді, шкіра у жінок, як правило, тонша, а шари жиру утворюються більше на поверхні; але, перш за все, жіноче тіло складається з більшого відсотка жиру, оскільки воно «створене» для того, щоб забезпечувати енергією дитину під час вагітності та годування грудьми. Саме жіночі гормони (естроген та прогестерон) призводять до накопичення жиру у певних ділянках тіла, таких як стегна та сідниці.

Заходи проти целюліту у повсякденному житті та допомога від Compex

Складно боротися з генетичним компонентом, але ми завжди можемо діяти, змінюючи інші чинники, такі як наш спосіб життя, щоб відстрочити, уникнути та навіть у деяких випадках усунути целюліт.

Давайте далі розглянемо певні корисні поради не лише для боротьби з целюлітом, але, перш за все, для покращення стану здоров’я та способу життя.

Більше силових тренувань – менше кардіо.

Взагалі, якщо з'являється бажання та намір подолати целюліт, більшість людей починають з аеробних вправ, наприклад, коли практично все тренування займаються на еліптичному тренажері (орбітреці), і лише наприкінці тренування виконують силові та тонізуючі вправи 5-10 хвилин.

Почнемо з того, що однією з причин появи жиру є відсутність м’язового тонусу, тому всі тренування на еліптичному тренажері, принесуть мало користі без силових та тонізуючих вправ...У своїй щотижневій рутині тренувань поєднуйте аеробні заняття (ходьба, біг, їзда на велосипеді тощо) з 2-3 підходами спеціальних занять на тиждень для зміцнення та тонізування м`язів.Незважаючи на те, що немає спеціальних вправ, які дали б змогу усунути локалізований жир в певних ділянках тіла, зосередившись більше на певних конкретних вправах для сідниць і стегон, можна значно покращити тонус ділянок, що найбільш сприятливі для проявів целюліту.

До того ж, поєднавши силові вправи з сеансами електростимуляції, ви отримаєте додаткові переваги та більше можливостей для боротьби з целюлітом. Ідеальними вправами для роботи з Compex є саме ті, які спрямовані на опрацювання «упорних ділянок»:

Присідання – для сідниць і квадрицепсів

Місток - для сідниць, живота, попереку та ніг

Відведення ніг в сторону - для привідних і відвідних м'язів

Виконуйте ці вправи наприкінці силового тренування, виберіть програму «Tонус стегон» для присідань та відведення ніг в сторони та програму «Пружні сідниці», якщо робите вправу «Місток». Виконувати всю програму не обов’язково: можете позайматися максимум 10 циклів скорочень/розслаблень для кожної вправи.

Не нехтуйте відпочинком та можливістю відновлення

Внаслідок дуже динамічного ритму життя на відпочинок та відновлення сил люди мають все менше часу, саме тому стрес спричиняє підвищення рівня кортизолу.

Якщо не вдаватися в подробиці, кортизол — це гормон, який, якщо виробляється у надто значних дозах в організмі людини, робить вашу талію товстішою.

Якщо вдається підтримувати оптимальний рівень кортизолу, то можна запобігти втраті м'язової маси та зростанню жирових відкладень в різних ділянках тіла. Тому відпочивайте: але будьте обережні, бо коли йдеться про відпочинок, не маємо на увазі лежання на дивані, нічого не роблячи (хоча час від часу це непогано, якщо це не стане звичкою), а йдеться, насамперед, про якісний відпочинок.

Стосовно якісного відпочинку можна дати такі рекомендації:

• Спіть від 7 до 9 годин на добу (відповідно до рекомендацій ВООЗ).

• Після тренування використовуйте електростимуляцію Compex з програмою «Відновлення після тренування», щоб оптимально відновитися відразу після сеансів фізичної активності, або виберіть програму «Розслабляючий масаж» наприкінці дня, щоб покращити сон та відпочинок протягом ночі, отримати насолоду від моменту релаксації.

Стимулюйте циркуляцію крові та лімфодренаж.

Зараз більшість людей мало рухається, а це може спричинити затримку рідини в організмі. Жінки частіше страждають від проблеми затримки рідини в організмі, як правило, це відбувається періодично, внаслідок певних особливостей жіночого здоров'я в період овуляції. Однак, у Compex є рішення цієї проблеми.

Окрім можливості застосовувати міостимуляцію для покращення тонусу м'язів, кращого відпочинку та відновлення після тренування, програма «Ліфодренаж» дуже корисна, оскільки сприяє лімфотоку та активізує циркуляцію лімфи в зворотному напрямку і таким чином, протидіє затримці рідини в організмі.

Покращити крофообіг можна і за допомогою пресотерапії. Compex AYRE - це бездротові компресійні чоботи нового покоління, ідеально підходять для боротьби з целюлітом та набряками.

Про переваги та особливості компресійних чобіт Compex AYRE можна прочитати за посиланням

Більше новин та статтей про користь міостимуляції для здоров’я можна прочитати у нашому блозі за посиланням.

Джерело