Нещодавно я почала використовувати Compex, і сьогодні вирішила розповісти більше про цей пристрій, про який дехто не знає зовсім, а дехто щось знає з розповідей своїх фізіотерапевтів. Оскільки я тільки почала ним користуватися в звичайному режимі, то тут розповідатиму насамперед про те, що ж таке Compex серії SP 8.0.


ЩО ТАКЕ COMPEX?

Деякі люди вже знають про нього, інші пов'язують його з телевізійною рекламою, а треті взагалі не знають, що це таке, тому ми розпочнемо із самого початку.

Для стислості та повноти розповіді скажу, що Compex це - електростимуляційний пристрій для фізичної підготовки, відновлення, профілактики травм, лікування болю та реабілітації. Простіше кажучи, Compex корисний на всіх етапах підготовки спортсмена, або під час підготовки до змагань, щоб допомогти йому відновитися після змагань та для профілактики виникнення незначних травм до того, як вони виникають, або перетворяться на ускладнення, або для того, щоб допомогти у процесі лікування, коли вже надто пізно.


Пристрій справді пропонує програми, що відповідають усім цим аспектам, та широко використовується як фізіотерапевтами при лікуванні болю, так і багатьма спортсменами у повсякденному житті.

Але будьте обережні, Compex - це доповнення, він не замінить справжнього тренування! Наприклад, якщо ви вирішите розпочати програму підготовки до напівмарафону, вона складатиметься з додаткових програм на зміцнення м'язів та інших сеансів відновлення після тренувань, але не замінить одиничний сеанс тренування на витривалість. Те ж саме станеться, якщо ви травмувалися: вам доведеться пройти консультацію свого фізіотерапевта, який, зрештою, призначить вам сеанси електростимуляції, але при цьому ви не випадете з тренувального процесу і не сидітимете самотньо на лаві запасних, якщо не відчуваєте болю, протоколи лікування якого вже відомі. (Вибачте, мені довелося сьогодні використовувати слово протокол).

Інакше кажучи, йдеться не про диво-пристрій, який виконуватиме всю роботу за вас, а про помічника, який постійно буде поряд з вами і допоможе вам краще тренуватися і відновлюватися.

Тепер, коли ви знаєте, що таке Compex, я хочу розповісти вам про модель електростимулятора, яка є у мене – Compex SP8.0

У лінійці Compex є кілька пристроїв, адаптованих до кількох різних тренувальних планів, і всі ці пристрої оснащені більш-менш повною кількістю програм, залежно від моделі. Я визнаю, що для того, щоб досягти таких хороших результатів за допомогою Compex, я обрала, найоснащенішу і практичну модель використання: SP8.0.


А ось які переваги у Compex SP8.0 у порівнянні з іншими моделями чи навіть продуктами інших марок:

Бездротова технологія: цей Compex працює без дротів! Я ніколи не користувалася дротовим апаратом, але мені здається, це напевне не завжди зручно, якщо дроти обмежують рухи. У моєму апараті всі з'єднання надзвичайно прості.

Не треба жодних інструкцій, все зрозуміло та просто вказано на панелі дисплею, завдяки простому та інтуїтивному кольоровому інтерфейсу: він справді виглядає як маленький органайзер, всі програми доступні, і їх легко знайти на екрані, а як тільки програму вибрано, одразу чітко вказано ділянку, розташування електродів.

Технологія МІ-сканування та МІ-авторівень: на початку сеансу лише пристрій визначає рівень скорочення, адаптований до ваших м'язів, і в середині сеансу з функцією авторівень він продовжує інтуїтивно вам допомагати, підказуючи подальші дії. Але при цьому можна спокійно вибрати ручний режим керування, а це дуже зручно.

Веб-сайт Compex та цілі тренування: на цьому сайті ви можете самі планувати свої тренування або вибрати конкретну програму для підготовки до змагань чи роботи у певній галузі. Після реєстрації потрібно просто перезавантажити свій апарат Compex, під'єднавши його до комп'ютера через USB-кабель, і як тільки ви знову увімкнете його, з'явиться програма дня! Не треба пам'ятати, яку сесію вам потрібно робити сьогодні, або витрачати багато часу в інтернеті, в пошуках підходящої програми.

На сьогодні все. Вважаю за краще без подальших зволікань продовжувати використовувати свій Compex, перш ніж представити вам докладний огляд його ефектів використання в повсякденному житті і т.д. Раніше я використовувала його лише як цікаву іграшку, але зараз я почала повноцінну програму підготовки до півфіналу в Барселоні з п'ятьма сеансами на тиждень. Саме час гарно попрацювати!

Джерело