У цій статті розглянемо як тренування міостимуляції сприяють спалюванню жирової тканини. Проблема спалення жирової тканини турбує багатьох людей, дуже часто її сприймають як привід для піару та «маркетинговий інструмент» у сфері фітнесу та здорового способу життя. Існують певні суперечності у висвітленні та трактуванні цієї теми в контексті наукових досліджень.  Спробуємо знайти аргументовану та професійну відповідь на питання.


Як пов`язане схуднення та міостимуляція Compex?

Так, міостимуляція безпосередньо не дає можливості спалювати жир в процесі сеансу тренувань, але поєднання сеансів електростимуляції м'язів із активним виконанням фізичних вправ допоможе позбутися зайвих калорій та сантиметрів в ділянці живота, бедер або будь –яких інших частинах тіла.

Можна почати сеанс міостимуляції з програми «Капіляризація» для підвищення кровообігу в ділянці живота, бедер, далі перейти до програм «Тонус бедер» або «Пружний живіт» - для зміцнення м'язів пресу.

Можна виділити три основні способи зменшення жирової тканини:


Збільшення кровообігу 

Збільшення кровообігу в ділянці тіла яку стимулюєш сприятиме зменшенню жиру, адже саме в бедрах накопичуються «резерви» жирових відкладень. Найбільше жиру виходить назовні через шкіру обличчя та грудей, коли потієш в процесі виконання фізичних вправ або іншого навантаження. Саме тканини обличчя та грудей мають найбільшу кількість капілярів – дрібних кровоносних судин. Через ці капіляри організм виводить надлишки жиру природним способом, якщо активно тренуєшся.

Як правило, організм по – різному використовує надлишки жиру в процесі життєдіяльності людини. Наскільки дієвим буде таке використання, залежить від рівня розвитку капілярів у певній частині тіла.

Міостимуляція Compex може стати додатковим інструментом, але сеанси тренувань будуть більш ефективними, якщо поєднувати їх із аеробікою або іншими фізичними вправами, залежно від конкретних цілей, яких прагнете досягти. 

Звичайно ж, темп аеробного тренування має бути помірним і під час перших тренувань ритм пульсу повинен становити 55 -60% від вашого звичного ритму серцебиття в момент фізичної активності.


Поєднання міостимуляції та аеробних фізичних вправ

Якщо рівень інтенсивності електростимуляції становить 15-30 ГЦ, то стимулюються та залучаються в активну роботу повільні м'язові волокна. Поєднання міостимуляції із виконанням фізичних вправ, потребує затрат додаткової енергії. Чим активніше тренуємося, тим більшу кількість м'язових волокон залучено в активну роботу, а отже «спалюється» більше калорій.


Збільшення інтенсивності тренування після навантаження

Увага! Якщо проводите сеанс міостимуляції вперше і раніше не робили подібних процедур, то рівень інтенсивності сеансу може становити 8 -10, а потім, можна поступово збільшувати інтенсивність міостимуляції від одного тренування до іншого.

Збільшення рівня інтенсивності – це дуже індивідуальний процес для кожної людини. Якщо ви проводили сеанси міостимуляції впродовж тривалого періоду, а рівень інтенсивності на частоті 50 ГЦ і вище комфортний  та прийнятний для вас, то такий сеанс електростимуляції м'язів дасть змогу залучити до активної роботи швидкі м'язові волокна.

Метою сеансів електростимуляції м'язів на рівні інтенсивності 50+ стане посилення моторно –рухових функцій м'язів, активація рухових нервів, внаслідок чого відбувається збільшення метаболізму у тканих м'язів, після фізичних зусиль або навантаження а це стає причиною значного  витрачання калорій.

Джерело