У житті кожної людини часто трапляються різні стресові ситуації. У статті поділимося ефективними порадами та лайфхаками про те, як міостимулятор Compex допомагає ефективніше  подолати стрес.

1) Якщо будете добре висиплятися, то почуватиметесь краще та впевненіше наступного дня. Ось кілька корисних лайфхаків для здорового сну.

  • Старайтеся лягати спати завжди в один і той же час доби;
  • Пригадайте певну приємну подію, що трапилася впродовж дня.
  • Спробуйте не думати про негатив, який, можливо, накопичився за день.
  • Добре провітріть кімнату перед сном. Якщо в кімнаті буде прохолодніше, то сон буде міцнішим та спокійнішим.
  • Важливо, щоб у спальні було темно та тихо. Можна поставити біля ліжка лампу – нічник із тьмяним світлом, якщо у цілковитій темряві почуваєтесь дискомфорно.

Порада Compex: Рекомендуємо застосувати програму міостимуляції «Розслаблюючий масаж» перед сном. Такі сеанси сприяють виробленню ендорфінів у вашому організмі.

2) Для кращого настрою та психологічного комфорту, людям потрібне спілкування з рідними та близькими. Якщо зараз ваші рідні далеко, то можна спробувати поспілкуватися за допомогою засобів електронного зв`язку, наприклад, надіслати листа електронною поштою або зателефонувати. Можна навіть організувати онлайн відео зустріч друзів чи однокласників.

Порада Сompeх: Увімкніть програму «Розслаблюючий масаж» на бездротовому девайсі Compex та, водночас, спілкуйтесь з друзями або близькими у форматі відеозв`язку. Так поєднаєте приємне спілкування для душі та корисну електростимуляцію м`язів для тіла.

3) Регулярні фізичні вправи допоможуть підвищити ефективність, покращити настрій, зняти стрес, «відпустити» негативні думки, що накопичилися впродовж дня. Щоденні тренування дадуть змогу підтримувати гарну фізичну форму. Це правильне рішення в ситуації, якщо залишаєтеся вдома і не можете відвідувати басейн чи спортзал.

Порада Compex: Поєднайте сеанси міостимуляції Compex з фізичними вправати, щоб додати енергії та продуктивності. 

4) Самозаспокоєння – ще один ефективний спосіб боротьби зі стресом. Знайдіть заняття для душі, яке допомагає відновити гармонію та повернути спокій. Це може бути читання улюбленої книги, слухання музики, яка вам подобається та додає хорошого настрою. Можна зробити сюрприз рідним, приготувавши разом смачний пиріг або інший десерт. Якщо потрібно бути на самоті певний час, то посидіти біля каміну, милуючись легким потріскуванням полум`я або прогулятися пішки та подихати свіжим повітрям – найкращий спосіб «впорядкувати думки».

5) У стресовій ситуації, зазвичай, відчуваємо надмірне напруження м`язів. Прислухайтеся до себе, розслабте плечі, спробуйте «відпустити» напруження під час кожного вдиху та видиху, щоб позбутися напруження та тривожності,

Порада Сompex: Гарний спосіб зняти стрес та напруження м`язів – провести масаж для релаксації м`язів перкусійним масажером Fix 1.0. Подаруйте собі миттєвості легкості, розслаблення та відпочинку.

6) Будьте поблажливі до себе та близьких людей, проявляйте більше емпатії та розуміння у товариських чи ділових стосунках. Ставте перед собою реалістичні цілі, але не ставте надто високу планку очікувань стосовно інших людей. Так не будете відчувати розчарування і навчитесь сприймати різні життєві ситуації та виклики простіше та впевненніше. Пам`ятайте, що почуватися не зовсім добре, це також нормальний процес, що є частиною повсякденного життя.

7) Під час стресового періоду думки часто стають гнітючими, тривожними. Спробуйте знайти улюблене творче заняття, концентрувати думки на тому, що відбувається тут і зараз. Якщо будете робити те, що подобається та насолоджуватися процесом так само, як результатом, то будете почуватися спокійніше та впевненніше.

8) Якщо можливо, то пригадайте, як саме справлялися з подібними стресовими ситуаціями в минулому. Наприклад, перегляньте вправи для медитації.

9) І наприкінці...спробуйте виконати вправу «Усвідомлене дихання», яка допоможе заспокоїтися та мислити позитивно:

  • Сядьте або ляжте якомога зручніше;
  • Заплющіть очі;
  • Прислухайтеся до свого дихання; концентруючи увагу на кожному вдиху та видиху;
  • Дихайте повільно, Намагайтеся відчути кожен вдих та видих;• Максимально розслабте всі м`язи тіла;
  • Зрештою, завершіть вправу, повільно розмплющивши очі та спробуйте поворушити пальцями ніг;
  • Виконуйте цю вправу декілька разів на день впродовж 10 -15 хв.


Джерело