У статті розповімо чому міостимуляція Compex дуже потрібна для м'язів спини та попереку. Рекомендуємо звернути увагу на цю інформацію, якщо займаєтеся бігом, ведете активний спосіб життя, дбаєте про здоров`я та хочете підтримувати гарну фізичну форму в будь –якому віці.

М`язи спини та попереку найважливіші!

Тіло людини складається з багатьох суглобів, що так чи інакше пов`язані між собою. Суглоби рухаються завдяки правильному  функціонуванню м'язів, які розташовані навколо них.

Для правильного здійснення певного руху під час виконання фізичних вправ або повсякденної активності потрібно, щоб одні суглоби були рухомими, а інші, в той же час – ідеально зафіксованими. Наприклад, необхідно щоб зап`ястя та пальці легко розгиналися  щоб стиснути руку в кулак. Якщо зап'ястя працює не правильно, то міцно стиснути кулак неможливо.

Подібне явище відбувається на рівні тулуба. Якщо підтримка хребта недостатня, то це негативно впливає на можливість руху та правильного функціонування верхніх та нижніх кінцівок.


Саме тому, для всіх спортсменів, незалежно від того, яким саме видом спорту займаєтеся, важливий повноцінний розвиток м'язів спини, особливо нижньої частини – попереку, оскільки це – запорука ефективного руху суглобів та правильної постави. На цей аспект варто звернути увагу спортсменам –бігунам, або людям, що ведуть активний спосіб життя, оскільки регулярне проведення сеансів електростимуляції м'язів Compex знижує ризик виникнення травм!

Далі розглянемо переваги міостимуляції для спини та попереку:

  • Завдяки сильним м`язам спини, не буде сутулості, постава залишатиметься вільною та прямою, а це сприятиме гарному самопочуттю та настрою.
  • Правильна постава спини допоможе покращити ходу.
  • Під час бігу чи ходьби, стопа буде краще здійснювати амортизуючі функції, а отже, зменшиться навантаження на поперек. Таким чином, можна запобігти надмірному навантаженню м`язів спини, усунути можливі відчуття болю та дискомфорту, якщо доводиться цілий день стояти на ногах або тренуватися, готуючись до виступу на спортивних змаганнях.
  • Ви будете витрачати менше енергії, якщо активно займаєтеся спортом. 

Міостимуляція Сompex дає можливість ефективно та продуктивно працювати над м'язами корпусу, адже можна тренувати м'язи всього  корпусу, а не лише прямі м'язи живота, що є найбільш поверхневими.

Для зміцнення та підтримки хребта, важливо тренувати Великий та Малий косі м'язи живота, шо розташовані глибше, ніж інші. Так само можна сказати про інші м'язи, що розташовані навколо поперекового відділу та сильно скорочуються в процесі ходьби.

Увага! Підвищуйте рівень інтенсивності міостимуляції поступово, від одного сеансу тренування до іншого.

Помітних результатів можна досягти, якщо будете регулярно проводити не менше ніж 3 сеанси міостимуляції на тиждень протягом 6 тижнів.

Важливо, щоб скорочення та посмикування м'язів були відчутними, але не спричиняли  дискомфорту або болю. 

Джерело