Відчуття болю може спричинити травма, захворювання ділянки тіла, що функціонує неправильно. Слід пам'ятати, що біль - це важливий сигнал що посилають нам органи та ігнорувати його в жодному разі не можна. Якщо біль не короткостроковий, а продовжує турбувати протягом тривалого часу, слід звернутися до лікаря.

Сучасна медицина змінила свій підхід до лікування болю. Лікування причин болю завжди було найголовнішим аспектом. Насамперед, біль варто усунути або значно знизити, щоб його рівень став, принаймні, терпимим для пацієнта.Існує чимало медикаментозних препаратів з потужним знеболюючим ефектом для ефективного усунення больових відчуттів і, як результат, покращення якості життя.

Однак жити на знеболюючих препаратах – важко та небезпечно. Помагаючи одній частині тіла, ми дуже ймовірно завдаємо шкоди іншим системам організму (Насамперед, це – система травлення та нервова система). Яку ж альтернативу пропонує сучасний підхід? Домашня професійна фізіотерапія.

Усунення або зменшення болю за допомогою електростимуляції широко використовується в медицині та фізичній реабілітації, в тому числі у спеціалізованих центрах лікування болю в Україні.

Електростимуляція Сompex – це ефективний засіб для боротьби з болем за доступними цінами. Збудження нервових волокон за допомогою електричних імпульсів часто стає бажаним та ефективним методом боротьби з різними видами болю.


Завдяки точності імпульсного впливу, здійснюється спрямований ефект знеболення, орієнтований на той чи інший тип болю. Користувачу варто лише вибрати програму електростимуляції для лікування того типу больових відчуттів, які відчуває пацієнт та дотримуватися практичних рекомендацій для досягнення максимального ефекту під час лікування.

Якщо біль сильний та постійний, то рекомендуємо звернутися за консультацією до лікаря. лише лікар може поставити точний діагноз та скласти програму заходів, спрямованих на усунення болю та остаточного лікування захворювання.

Далі розглянемо програми електростимуляції Compex, ефект та їх правильне використання.


Програми електростимуляції Compex для усунення та зменшення болю


Назва програми
 Ефект
 Використання
ТЕНС
Знеболення. Блокує передачу больових сигналів у центральній нервовій системі Всі види гострого або хронічного локалізованого болю
Ендорфіни
Знеболюючий ефект у вигляді вивільнення ендорфінів. Зростання кровообігу
Хронічний біль у м'язах
Деконтрактура  Зниження напруження м'язів, розслаблення
Локалізований м'язевий біль, що виник нещодавно
Біль у шиї
Знеболюючий ефект у вигляді вивільнення ендорфінів. Зростання кровообігу
Знеболюючий ефект спеціально адаптований до болю задньої ділянки шиї
Біль у грудині
 Знеболюючий ефект у вигляді вивільнення ендорфінів. Зростання кровообігу
Знеболюючий ефект, спеціально адаптований до болю в ділянці грудини
Остеохондроз Знеболюючий ефект у вигляді вивільнення ендорфінів. Зростання кровообігу. 
Знеболюючий ефект, спеціально адаптований до болю в попереку, нижній частині спини
Ішіас
Знеболюючий ефект у вигляді вивільнення ендорфінів. Зростання кровообігу. 
Знеболюючий ефект, спеціально адаптований до болю в попереку, нижньої частини спини у поєднанні з болем у сідницях вниз по задній частині стегна та іноді віддає в гомілки та стопи
Люмбаго  Зниження напруження м'язів, розслаблення Знеболюючий ефект, спеціально адаптований до різких раптових болів у попереку, нижній частині спини.
Епікондиліт  Блокує передачу больових сигналів у центральній нервовій системі
Знеболюючий ефект, адаптований до постійного болю в лікті
Кривошия
Зниження напруження м'язів, розслаблення
Знеболюючий ефект, адаптований до різкого та гострого болю в потилиці
Артралгія 
Блокує передачу больових сигналів у центральній нервовій системі 
Знеболюючий ефект, адаптований до постійного болю в суглобах при остеоартриті та ревматизмі, для всіх суглобів кінцівок, крім ліктів.


Увага! Якщо біль постійний та триває певний час, то не можна усувати його за допомогою Сompex без консультації лікаря.