МI (Muscle Intelligence) – це абревіатура словосполучення «М'язовий інтелект». Цим символом позначено всі функції електростимуляторів Compex, які базуються на цій технології. Головною її перевагою є інтуїтивність та безпека, тому що технологія дозволяє адаптувати сигнали та їх інтенсивність, враховуючи індивідуальні характеристики кожного м'язу.

За своєю природою кожен м'яз унікальний, тому особливо важливий індивідуальний підхід. Дані, що зчитуються, передаються в прилад Compex автоматично, пристосовуючись до кожного вашого м'язу та забезпечуючи найбільш ефективну його стимуляцію, максимальний комфорт та значно кращу продуктивність.

МI-сенсор (Mi-sensor)– це основний компонент, який дозволяє вимірювати фізіологічні характеристики м'язу, аналізувати їх та відповідним чином змінювати параметри стимулятора. МI-сенсор це - невеликий датчик, що з'єднує електростимулятор з електродом. Основна функція цього датчика – змусити м'яз "говорити".

МІ-сканування (MI- SCAN): ця функція дозволяє адаптувати процедуру електростимуляції відповідно до фізіологічних особливостей користувача. Перед початком процедури датчик сканує вибрану групу м'язів та налаштовує параметри електростимулятора Compex на збудження конкретної частини тіла автоматично. Вимірювання адаптує параметри електростимулятора до фізіології користувача.

МІ-дія (MI-ACTION): це режим, при якому, самостійне скорочення м'язу автоматично доповнюється скороченням, що спричинене стимулятором. Таким чином, ця функція оптимізує ефективність сеансу та надає користувачеві повний контроль за тренуванням. При цьому з фізіологічної точки зору, процедура електростимуляції стає більш комфортною та інтенсивнішою, тому що в процесі тренування зростає зусилля та глибина роботи м'язу.

МI-ТЕНС (MI-TENS): Для роботи програми знеболення ТЕНС (черезшкірна нервова стимуляція) дуже важливий ідеальний підбір правильної частоти, що не допустить скорочення хворого м'язу. Приступ м'язових скорочень – протипоказане явище для програм такого типу. Функція МІ-ТЕНС зробить це замість вас автоматично.

Положення тіла під час стимуляції – це ще один дуже важливий фактор. Важливо не допускати скорочення м'язів ділянки, що стимулюється. Користувач повинен перебувати у стані спокою.

МІ-рівень (MI-RANGE): ця функція відображає ідеальний діапазон регулювання енергії низькочастотних програм. Використовуючи цю функцію, вам не потрібно замислюватися про те, чи є достатнім вибраний рівень енергії, щоб забезпечити оптимальний результат лікування або тренування.

Практичні правила використання системи MI–sensor

У дротовому апараті необхідно перед увімкненням електростимулятора м'язів Compex підключити кабель, оснащений системою Mi-sensor. Не підключайте кабель, оснащений системою Mi-sensor до увімкненого приладу Compex. Правильна робота системи Mi-sensor забезпечена, якщо відсутній тиск або блокування. У процесі процедури електростимуляції м'язів кабель, оснащений системою Mi-sensor, завжди має бути підключений до електроду. У бездротових апаратах Mi-sensor має бути просто активовано в меню налаштувань.

Функція MI-сканування

Цю функцію можна застосувати лише для програм, які потребують вибору певної групи м'язів. Ця функція дозволяє користувачеві налаштувати параметри імпульсів відповідно до його індивідуальних характеристик та параметрів збудливості м'язу, на якому проводиться стимуляція. Функція здійснюється на початку програми у вигляді короткої послідовності вимірів. На екрані дротового приладу відображаються горизонтальні полоски, що переміщуються по піктограмі у вигляді фігурки людини. Піктограма розташована у лівій частині екрану. У бездротових апаратах блимає напис «Пошук оптимального рівня стимуляції». Під час процесу вимірювання необхідно розслабитись, а також зберігати нерухомість. Найменший рух або скорочення може призвести до порушення процесу вимірювання, оскільки система MI-sensor дуже чутлива.

Тривалість вимірювання залежить від вибраного м'язу та індивідуальних параметрів Вашої фізіології. Тривалість в середньому становить від 12 до 21 секунди.

У процесі тестування у деяких користувачів може виникнути відчуття неприємного поколювання.

Після завершення процесу тестування можна почати виконання програми.

Функція Mi-дія

Цей режим дає можливість людині оптимізувати ефективність сеансу внаслідок поєднання добровільних скорочень м'язів спричинених стимуляцією. Ви маєте можливість повного контролю над процесом тренування.

Ця функція доступна лише для деяких програм. Програми, які підтримують цей режим, супроводжуються Mi-скануванням. Mi – дію неможливо використовувати під час фази розминки або розслаблення. Він працює у фазі активного відпочинку або робочої фази.

Перше м'язове скорочення після фази розминки відбувається автоматично.

Під час фази активного відпочинку початок самостійного скорочення м'язів можливий лише у заданому проміжку часу. Цей проміжок залежить від того, яку програму електростимуляції ви вибрали. Проміжок часу поділяється на ділянки відповідними звуковими сигналами: уривчастий зростаючий сигнал свідчить про те, що можна почати самостійне скорочення; постійний звуковий сигнал сповіщає користувача про ідеальний час початку самостійного скорочення; поступове згасання звукового сигналу «свідчить» про те, що початок скорочення все ще можливий, а діапазон роботи залишається задовільним. Через деякий час, тривалість якого залежить від вибраної програми та не супроводжується м'язовим скороченням, електростимулятор Compex подає сигнал про автоматичний перехід у режим «Пауза».

У режимі "Паузи", після завершення кожного скорочення м'яз має повернутися до стану, що передував попередній фазі відпочинку. Користувач повинен переконатися у повному збереженні попереднього стану розслаблення та розташування, яке починається наприкінці кожного скорочення. Якщо не дотриматися зазначених умов, то хронометраж зупиниться. Для того, щоб почати новий процес, слід просто збільшити енергію або чекати, коли після закінчення тимчасового інтервалу в 6 секунд електростимулятор зафіксує параметри нового положення м'язу.

Для початку скорочення м'язау в фазі активного відпочинку технологія Mi-sensor має визначити сильні конвульсії м'язів. Щоб цього досягти, система за необхідності пропонує користувачеві збільшити інтенсивність. Якщо така пропозиція буде проігнорована, і пристрій не зафіксує достатнього рівня напруження м'язів, через 20 секунд буде залучено режим «Пауза».

Функція Мі-рівні

Ця функція відповідає за ідеальний діапазон змін енергії для програм, які потребують потужних конвульсій м'язів.

Функція доступна лише для програм, які використовують низьку частоту електростимуляції (менше ніж 10 Гц).

Виконуючи програми з цією функцією електростимулятор Compex перевіряє, чи є діапазон енергії оптимальним саме для вас. Якщо користувач перебуває нижче оптимального діапазону, то пристрій запропонує збільшити рівень енергії стимуляції. На дисплеї пристрою з'явиться символ "+" або напис "Збільшення інтенсивності".

Практичні правила використання системи MI-дія

Для досягнення максимального рівня ефективності система MI-дія потребує хорошої роботи м'язу користувача. Якщо рівень функціональності ваших м'язів низький, тобто ви зовсім не скоротили їх, стимулятор не почне добровільного скорочення.

Оскільки система MI-дія передбачає виконання активних вправ, її слід застосовувати спортсменам, що вже знають особливості режиму стимуляції та займаються тренуваннями самостійно.

У цьому режимі досить складно виконувати деякі види вправ через їх специфічну моторну послідовність. Прикладом таких вправ є присідання.

Якщо в процесі виконання вправ з використанням системи МІ-дія у вас часто виникають помилки, то рекомендуємо провести повний цикл роботи в класичному режимі перед новою спробою роботи з системою МІ-дія. Виконання електростимуляції Compex з використанням класичних програм дає хороші результати. Технологія МІ має багато переваг. Програми Крос-Тренування, Кондиціювання,

Реабілітація, із застосуванням системи MI-дія має низку незаперечних переваг:

• завдяки суміщенню самостійних тренувань та електростимуляції, ваші тренування стануть ефективнішими.

• забезпечується більш високий рівень комфорту, тому що користувач самостійно вибирає, виконувати скорочення чи ні.

• спонукають користувача до максимальної віддачі у тренуванні та потребують його активної участі .

Якщо у вас виникають питання щодо детального використання інтуїтивних технологій у тренуваннях, запрошуємо пройти безкоштовний тест-драйв із Compex, під час яких професійний тренер розкаже про всі переваги MI технології.

Записатися на тест-драйв можна за посиланням