Хочете, щоб сеанс електростимуляції був максимально ефективним та забезпечував хороші результати? Тоді варто пам'ятати про те, чому важливо дбайливо ставитись до електродів. Тривале використання або неправильне зберігання електродів призводить до їх зношеності, і, як наслідок, зниження їх ефективності, а іноді і до опіків шкіри.

Найважливішою ознакою зношування електрода є те, що напис Compex, який розміщений на його поверхні, тьмяніє, зображення видно не чітко. Не варто використовувати електроди до крайньої межі, коли покриття на електродах починає загинатися, оскільки тоді існує ризик завдати шкоди вашому здоров'ю. Сила електричного імпульсу в зношених електродах передається спотворено, а це негативно впливає результат вашої роботи з апаратом. Наприклад, при застосуванні програми відновлення електростимулятор працює з частотою імпульсу 66 ГЦ.

При довготривалому використанні електродів гель, нанесений на їх робочу поверхню, зношується, це спричиняє поганий контакт електроду зі шкірою. Під час сеансу електростимуляції електрод може недостатньо щільно прилягати до ділянки шкіри, де він розміщений, як наслідок, зменшується кількість м'язових волокон, залучених до активної роботи під час стимуляції. Внаслідок поганого контакту електроду зі шкірою можуть виникати незначні опіки, почервоніння в ділянці, де цей електрод застосовують.

ЯК ПРОДОВЖИТИ СТРОК СЛУЖБИ ЕЛЕКТРОДІВ?

Ось кілька порад, які допоможуть продовжити строк використання електродів:

- Перед сеансом електростимуляції протріть шкіру спиртом, щоб позбавитися від часток епідермісу, що омертвіли;

- Нанесіть електроди на суху, чисту, знежирену шкіру;

- Перед нанесенням електродів видаліть густий волосяний покрив, якщо він є;

- Зберігайте електроди лише на поверхні спеціальної плівки, що додається з електростимулятором м'язів Compex;

- Після сеансу електростимуляції завжди приклеюйте електроди на бік пластикової пластинки, де написано слово ОN;

- Зберігайте електроди ЛИШЕ у спеціальному пакеті із ZIP застібкою з мінімальною кількістю повітря всередині пакету.

Корисний лайфхак від клієнтів: найкраще зберігати електроди в холодильнику у відділенні для овочів.

Увага! Неприйнятно намагатися самостійно продовжити строк використання зношеного електрода, такі дії можуть завдати шкоди вашому здоров'ю.

НЕ МОЖНА:

- Змочувати зношений електрод водою перед сеансом. Хоч вода є провідником електрики, але має менший опір. Під дією води змінюється сила струму, в результаті можуть виникнути опіки.

- Змащувати електрод електродним гелем для УЗД та діатермії, оскільки під дією гелю змінюється сила струму, внаслідок чого можуть виникнути опіки. Крім того, змащений гелем електрод недостатньо чітко фіксується на шкірі у місці нанесення.Електродний гель не призначений для електродів Compex. Основне призначення гелю - застосування його разом із моторною ручкою, щоб було легше знайти моторну точку та знизити чутливість та можливі відчуття дискомфорту на шкірі.

- Змащувати електроди гелем, даючи час для його висихання перед сеансом електростимуляції. Це збільшує клейкість поверхні електроду, але, у такому разі, зменшується сила струму і для того, щоб досягти необхідного рівня залучення м'язових волокон до активної роботи, потрібно збільшувати рівень інтенсивності електростимуляції. Крім цього, спотворюються результати стимуляції, оскільки не зрозуміло, якою насправді була сила струму, під впливом якої стимулювалися м'язи.

-Варто зазначити, що важливо придбати електростимулятори та електроди Compex у сертифікованого представника в Україні, тому що за її межами можна натрапити на аналоги, вартість яких на кілька умовних одиниць нижча, проте потім ви не зможете ні підібрати електроди, ні знайти інших комплектуючих.

ЗВЕРНІТЬ УВАГУ! Частоту сигналу струму вказано в інструкції до апарату. Частота струму є постійною величиною і на неї неможливо вплинути, а ось інтенсивність залежить від сили струму, а сила струму, у свою чергу, від опору провідника (електроду).

Зберігайте електроди правильно! Використовуйте електростимулятор правильно! І будьте завжди у хорошій фізичній формі разом із Compex!