Хочете, щоб ваш Compex працював довше? Якщо відповідь «так», прочитайте цю статтю до кінця та поділіться інформацією зі своїми друзями.

Отже, про все по порядку:

Заряджання батареї

Батарея (акумулятор) – одна з найважливіших деталей міостимулятора. Перед початком кожного сеансу в кутку екрану з'являється піктограма – індикатор рівня заряду батареї. Якщо цей значок червоний або блимає, це означає, що батарея повністю розряджена. Зарядіть апарат негайно. У цьому режимі не можна використовувати пристрій. Категорично не рекомендується використовувати міостимулятор, якщо заряд батареї менше 25% (1 поділ), оскільки ресурс батареї вичерпується.

У пристроях Compex використовують різні види акумуляторів.

У дротових апаратах використовується тип батареї NI-MH. (Нікель-металогідридний акумулятор). Перевагами цієї технології є:

- Можливість роботи з високими струмами розряду, що перевищують ємність акумулятора. Завдяки такій особливості, сеанс міостимуляції більш ефективний та при цьому цілком безпечний для здоров'я користувача;

- Високий рівень стійкості до низьких температур. При -20 ° C - коефіцієнт втрати потужності становить менше 12%;

- Ефективне збереження робочої напруги. Інші пристрої можуть вимикатися при падінні напруги до 1, 1 В. А попередження низького живлення настає за 1,205 В.;

- Більший час експлуатації: У 2-3 рази більше циклів заряду-розряду та краще збереження ємності протягом терміну служби батареї;

- Низький рівень саморозряду. Такий низький внутрішній опір особливо важливий для пристроїв з високими вимогами щодо якості електричного струму;

- Більш стабільна напруга;

- Менше тепловиділення, особливо, за умови швидкого заряду/ розряду;

- Здатність до високої імпульсної віддачі струму, що у свою чергу, забезпечує швидке залучення м'язових волокон до активної роботи;

- Можливість тривалої роботи у пристроях із низьким рівнем енергоспоживання.

У бездротових апаратах використовується батарея типу Li-Po (Літій-полімерний акумулятор). Цей тип батареї втрачає свої якості за умови частого розряджання.

Батарея Li-Po має такі переваги:

- велика щільність на одиницю маси;

- низький рівень саморозряду;

- слабо виражений ефект пам'яті. Ефект пам'яті – це оборотна втрата ємності батареї. Акумулятор ніби «пам'ятає», що в попередні цикли його роботи, ємність не була використана повністю і при розряді віддає струм тільки до рівня, що «запам'ятався»;

- незначний перепад напруги в міру розряду.

Увага! Не залишайте прилад заряджатися надовго – лише до повної зарядки батареї. (приблизно 1-2 години).

Важливо! Зарядний пристрій Compex не дозволяє заряду досягати критичного рівня. За умови критичної розрядки спеціальна схема, яка вбудована в зарядний пристрій, перестає подавати напругу, а у разі перевищення допустимого рівня заряду відключає струм, що надходить. Саме тому, завжди використовуйте лише оригінальний зарядний пристрій Compex!

Експлуатація та утилізація

Строк служби батареї варіюється в залежності від частоти використання та програм електростимуляції. Заряду акумулятора Сompex вистачає на 15 -20 годин безперервної роботи, тому вирушаючи в тижневу поїздку, ви сміливо можете не брати із собою зарядний пристрій! За умови використання його 1-2 рази на день, під час поїздки апарат легко прослужить без додаткової зарядки.

Бездротові апарати. У бездротових апаратах є док-станція та пульт дистанційного керування. Разом з док-станцією постачається адаптер. Підключіть адаптер до док-станції, а потім увімкніть адаптер у розетку електромережі. Рекомендуємо повністю зарядити батареї перед першим використанням апарату, щоб збільшити їх строк служби. У нових моделях апаратів перед початком використання заряд акумулятору становить 50% своєї потужності.

Коли ви ставите зарядний пристрій та бездротові модулі, на дисплеї засвічується індикатор, який показує, який із модулів зараз заряджається. Якщо процес заряджання модулів завершився, то індикатор гасне. Модулі можна заряджати окремо від міостимулятора. Після завершення процесу заряджання стимулятор вимкнеться автоматично.

Перевірити, чи заряджені модулі, можна двома способами:

1. Поставити апарат на зарядку, тоді ви побачите на дисплеї значок "блискавка"; отже, апарат/модулі заряджаються;

2. Увімкнути будь-яку програму апарату та одночасно підключити модулі. На дисплеї міостимулятора видно наскільки поділок заряджений кожен із модулів. Повний заряд модуля – 4 поділки на екрані. Тобто кожна поділка – 25%.

Рекомендація: Рекомендуємо заряджати апарат, якщо індикатор заряду показує 1 поділку!

Дротові апарати. Перед початком заряджання батареї від'єднайте всі кабелі від апарату. Ви зможете побачити отвір для заряджання батареї, зсунувши червону заслінку вправо. Підключіть міостимулятор та вставте вилку зарядного пристрою в розетку. Тривалість заряджання буде відображено на екрані приладу, а загальний час, потрібний для заряджання, буде блимати. Після завершення процесу заряджання значок буде заповнено. Просто від'єднайте шнур.

Застереження! В жодному разі не можна використовувати інші зарядні пристрої, оскільки при використанні не оригінального зарядного пристрою станеться подача неякісного струму, а це може спричинити блокування апарату. Вартість розблокування апарату становить приблизно 40-50% від загальної вартості апарату. Навіщо ризикувати та витрачати гроші? Значно надійніше, простіше та вигідніше використовувати оригінальні зарядні пристрої Сompex.

Якщо батарея не працює, і термін її служби завершено, утилізувати її слід відповідно до норм чинного законодавства країни використання.

Позначка перекресленого кошика для сміття на етикетці свідчить про те, що батарея повинна бути утилізована, як електронні відходи, окремо від побутових відходів.

Використання в літаку

Увага! При використанні міостимулятора на борту літака потрібно суворо дотримуватися запобіжних заходів, що застосовуються з батареями, зокрема Li-Po (такі ж встановлені на більшості лептопів або планшетів), а саме: не використовувати їх у закритому просторі без доступу свіжого повітря (в кишені, під ковдрою), а при сильному нагріванні апарата необхідно негайно вимкнути його.

Зберігання

Дротові апарати. Якщо ви не плануєте використовувати апарат протягом найближчих 6-ти місяців або більше, то переконайтеся, що батарея повністю заряджена та витягніть її з корпусу стимулятора. Перед вийманням батареї обов'язково вимкніть прилад. Не використовуйте прилад під час заряджання. У жодному разі не можна використовувати пошкоджений зарядний пристрій, особливо в поєднанні зі старою та не якісною батареєю.

У бездротових апаратах батарея зашита у корпус міостимулятора! Якщо ви не використовуєте апарат тривалий час, то контролюйте заряд акумулятора, заряджаючи його час від часу, щоб утримувати його в постійному робочому "тонусі". Це продовжить строк його служби.

Правильне використання батареї – запорука тривалої роботи міостимулятора Сompex на користь вашому здоров'ю!

Джерело