На жаль, більшість бігунів, і я не виняток, стикаються зі спортивними травмами, а іноді й неодноразово. Це жахливий час для нас, ми нервуємо, впадаємо в депресію, втрачаємо мотивацію тощо. Для мене та багатьох інших людей біг – це спосіб зняття стресу, який допомагає зберегти гармонію та дає напрямок у житті. Коли цього чинника балансу немає, стає важко працювати. Однак, якщо маєте план та і позитивний прогноз, ви можете уникнути емоційних пасток травм, залишитися при здоровому глузді та отримати можливість швидше повернутися до бігу. Нижче подано рекомендації щодо налаштування себе на успіх, коли травми стають несподіваним ударом долі.

Крок 1: Отримайте професійну пораду.

Інформація - найкраща зброя, коли у вас травма. Якомога швидше зверніться до сертифікованого спортивного лікаря та кваліфікованого спортивного фізіотерапевта, щоб точно визначити, що не так і що потрібно зробити, щоб це виправити. Важливо пройти консультацію фізіотерапевта, оскільки грамотний лікар надасть вам відповідну програму лікування та відновлення.

Крок 2: Зосередьтеся лише на тому, що ви можете контролювати.

Тепер, коли у вас є інформація від лікаря та фізіотерапевта, зосередьтеся лише на тому, що ви можете контролювати, не відволікайтеся на перегони, які ви пропускаєте, або на тренуваннях з бігу, які ви запланували. Розгляньте альтернативні тренувальні варіанти, такі як велоспорт, тренажерний зал, плавання та крос-тренування.

Залежно від того, що ви можете зробити, складіть розклад тренувань, що максимально відповідає вашій звичайній програмі бігу (робота в рамках рекомендацій, описаних у кроці 1). Це допоможе вам сконцентруватися у вільний час і, якщо ви виконуватимете звичайну повсякденну роботу, це зменшить дискомфорт, спричнений припиненням тренувань.

Застосування міостимулятора Compex підтримує розмір та масу м'язів під час травми.

Крок 3: Будьте дисципліновані.

Важливо дотримуватися режиму реабілітації та тренувань, незалежно від того, якими, на вашу думку, можуть бути результати цього процесу. Це не лише допоможе зберегти вашу фізичну форму, м'язову функцію та нервові шляхи, але це також ключ до забезпечення гарного емоційного балансу. Завжди пам'ятайте «Дещо краще, ніж нічого», коли справа доходить до реабілітації та крос-тренувань.

Крок 4: Зберігайте позитивний настрій.

Травма – це дуже прикро, але важливо зберігати позитивний настрій не лише для власного психічного здоров'я, але й для оточуючих… нікому не подобається невдача! Завжди є певні плюси, які можна отримати після вибуття з гри внаслідок травми, наприклад, розглядати це як можливість зміцнити інші ділянки вашого тіла, такі як стабілізацію хребта, можливість працювати над своєю технікою, спробувати новий вид спорту або провести більше часу з вашою сім'єю. друзями. Завжди є позитив незалежно від того, наскільки незначним він виглядає.

Крок 5: Будьте терплячими.

Коли травма починає гоїтися, не поспішайте зриватися в довгу дистанцію! Будьте терплячі з поверненням до бігу та дотримуйтесь порад фізіотерапевта, почніть з малого та поступово збільшуйте межі ваших можливостей. Надто багато людей, в тому числі я, спробували повернутися до бігу надто швидко та подвоїли час відновлення, отримавши травму, тоді як цього можна було б уникнути, якби вони були просто терплячішими.

Крок 6: Вчіться на досвіді.

Більшість травм під час бігу ґрунтуються на надмірних навантаженнях. Це означає, що початок травми виникає поступово, і, ймовірно, ви зауважили це кілька тижнів тому, але далі нехтували та зволікали з вирішенням проблеми!

Вчіться на цьому прикладі та прислухайтеся до свого тіла, коли ви повертаєтеся до бігу. Раннє втручання/профілактика краще, ніж реабілітація щоразу! Тому наступного разу, коли ви не зможете займатися бігом через травму, дотримуйтесь цих кількох пунктів, щоб забезпечити швидке повернення в спорт, будьте щасливими та бережіть друзів.

Щасливого Бігу!


Кейн Уорбертон

Команда Саломон