Бренд Compex – лідер міостимуляції, що пропонує широкий асортимент девайсів, які допоможуть підвищити продуктивність та ефективність на всіх етапах тренування. Незважаючи на те, займаєтеся кросфітом, як професіонал чи  спортсмен – аматор, зможете знайти найкращі девайси міостимуляції та засоби для підтримки суглобів, щоб досягти цілей тренування, які потрібні саме вам.
Кросфіт – вид спорту, який потребує значних фізичних зусиль. У кросфіті кожна деталь має значний вплив на результати ваших спортивних досягнень. Compex допомагає багатьом спортсменам  продуктивно тренуватися щодня від розминки до відновлення, щоб підняти штангу, яка має більшу вагу,  або скоротити час для подолання дистанції.
Перший етап – підготовка до тренування
Кожен спортсмен хоч раз у житті стикався із ситуацією, коли вчорашні інтенсивні тренування спричинили надмірне навантаження на м'язи, а наступного дня треба тренуватися знову. В такому разі, ефективним рішенням стане фасціальний масажер Compex Ion. Перед початком розминки працюйте над покращенням рухливості та котіть вібромасажний ролл поверхнею забитих м'язів, де відчуваєте біль.
Застосовуючи вібромасажний рол  Compex Ion, можна масажувати великі групи м'язів та ефективно впливати на ті ділянки, де виникає біль та дискомфорт. 

Чотириголові м'язи, стегна, литки або поперек, (виберіть потрібну ділянку тіла) покладіть ролл на підлогу, застосовуючи вагу власного тіла, спричиніть тиск на бажану зону, а далі – повільно перекочуйтеся вперед і назад впродовж 45 - 90 с.
Виберіть найкомфортніший для вас режим інтенсивності сеансу. Вібромасажний ролл Compex Ion має 4 режими швидкостей.
Для масажу невеликих ділянок тіла можна використовувати масажну кулю Compex Molecule, так само, як застосовували ролл, покладіть кулю на підлогу або біля стіни та застосовуйте вагу власного тіла, щоб спричинити тиск на ділянку, яку потрібно масажувати.
Якщо потрібно, то можна допомагати собі, спершись рукою в підлогу. Повільно перекочуйтеся впродовж 45 - 90 с. Із 4 режимів швидкості масажної кулі Compex Molecule виберіть ту, що найкраще підходить саме вам.
Якщо проводите тренування на певну групу м'язів, то доповніть розминку сеансом із перкусійним масажером  пістолетом Fixx 1.0 або Fixx 2.0, щоб залучити до активної роботи потрібну групу м'язів.   
Наприклад, якщо плануєте багато присідати під час тренування, зі значною кількістю повторів та підходів, то можна застосувати перкусійний масажер Fixx Mini для прискорення кровообігу та залучення в активну роботу квадрицепсів, підколінних сухожиль та м'язів сідниць.
Проведіть сеанс масажу повільними рухами вперед та назад поверхнею кожного м`язу впродовж 45 - 60 с., звичайно ж, оминаючи кістки, але спричиняючи прийнятний рівень тиску. Виберіть максимальний рівень інтенсивності  та будьте готові до ідеального тренування!
Порада Compex:
Якщо відчуваєте біль м'яза, то незалежно від того, який девайс Compex використовуєте, масажувати такий м`яз – незручно та дискомфортно. Спочатку, біль може бути інтенсивнішим, але поступово, неприємні відчуття зникають.  Повірте,  незабаром залишаться лише переваги для м`язів та приємні враження від масажу!
Якщо відчуваєте надмірне напруження в бедрах під час присідання, то постарайтеся розслабити м`язи, масажуючи перкусійним масажером Fixx ділянку між верхньою частиною чотириголового м'яза та тазовою кісткою (уникаючи кісток).
Другий етап – підтримка в процесі тренування
Для оптимальної ефективності тренування, Compex підтримує вас в процесі занять. З цією метою розроблено широкий асортимент засобів для зміцнення, щоб допомогти під час руху та захистити суглоби від надмірного навантаження. Із засобами Compex для зміцнення суглобів тренування стануть результативнішими та комфортнішими.
Компресійний наколінник  надійно захищає коліно під час будь – якого руху згинання (присідання, випади, біг, легка атлетика). Наколінник повітропроникний, його зручно та легко одягнути, не ковзає по шкірі, навіть, якщо  активно та багато тренуєшся. 
Якщо постійно відчуваєте дискомфорт при здійсненні певних рухів або плануєте провести тренування зі значною кількістю підходів та вправ, що повторюються, для однієї групи м'язів, то можна  застосувати тейп Compex. Це – водонепроникний кінезіологічний тейп, що забезпечує ефект знеболення та підтримку м`язів.
Порада Compex: Завітайте на наш канал YouTube, щоб переглянути відеоролики про те, як правильно користуватися девайсами та продуктами Compex.
Третій етап – відновлюйтеся та працюйте ефективніше, щоб досягти бажаного результату
Варто пам'ятати, що відновлення так само важливе, як і тренування. Правильно проведене відновлення має  більше значення для досягнення результату. Після завершення тренування потрібно докласти більше зусиль для відновлення. Чим краще будете відновлюватися між тренуваннями, тим ефективніше зможете працювати під час наступного тренування.
Лінійка міостимуляторів Compex допомагає відновитися швидше та ефективніше. Для цього можна поєднувати фізичні вправи та  програми відновлення після тренувань або змагань. Як свідчить практика, такі програми найбільш ефективні, якщо застосовувати протягом 3 годин після основного тренування та фізичного навантаження. Програми для знеболення – 24 години після тренування, а програми массажу – у будь –який час.
Увага! Розмістіть електроди на суху шкіру, як показано в додатку Compex Coach. Потім виберіть програму електростимуляції м'язів, яка вам потрібна та насолоджуйтеся турботою девайсу Compex протягом 20 - 25 хвилин.
Завдяки програмам черезшкірної міостимуляції м`язів ТЕНС можна зменшити біль у суглобах, що може виникнути після виснажливого тренування.
Порада Compex:
Якщо хочете додати м`язам сили та міцності, то можна провести цикл сеансів міостимуляції впродовж 6-8 тижнів. Для кращої ефективності, такі сеанси доцільно поєднати із виконанням вправи «Планка».
В процесі виконання фізичних вправ перші прояви дискомфорту та надмірного навантаження відчуєте у попереку, тому саме у цій ділянці тіла, можна проводити сеанси тренувань Compex, що триватимуть 4 - 6 тижнів. Такі сеанси забезпечать більшу продуктивність та витривалість в процесі тренувань у тренажерному залі.
Для посилення витривалості та продуктивності м`язів під час присідань,  рекомендуємо провести цикл силових програм міостимуляції Сompex на чотириголові м'язи стегна.
Найкраще рішення для  збільшення об`єму м'язів -  цикл сеансів програми “Гіпертрофія”. Так отримаєте позитивні результати ще швидше. Проводьте  сеанси до або після виконання основних фізичних вправ з навантаженням гантелями, штангою або без цього. Вже за кілька тижнів регулярних тренувань, переконаєтеся  на скільки прогресуєте.
Міостимулятор Compex дає можливість залучити в активну роботу до 100% м`язових волокон та вивести тренування на новий рівень!
Застереження!
Електростимуляція м'язів дає результат, однак, це не магія! Неможливо досягти бажаного, якщо не дотримуватися здорового способу життя (дієта і збалансоване харчування, режим сну, гідратація, уникнення стресів...).
Девайс Compex – не чарівна паличка, а лише інструмент, який буде ефективним, якщо докладати зусиль та будете регулярно проводити  сеанси тренувань.
Для ефективного відновлення після тренування, можна застосовувати   компресійні черевики Compex Ayre ™. Вони допоможуть прискорити кровообіг та вивести шкідливі речовини з тканин  м`язів. Це гарне рішення для усунення дискомфорту та надмірного навантаження, після виснажливих фізичних вправ для ніг.
Спортсмени, які займаються кросфітом, звикають до незначного відчуття болю в різних частинах тіла, синців, розтягнень та набряків... у таких ситуаціях, ефективним рішенням можуть стати охолоджуючі гелеві компреси.
Сподіваємося, що ця стаття була корисною для вас та допоможе знайти ефективне рішення із засобами підтримки суглобів та девайсами міостимуляції Compex, щоб зробити тренування більш  результативними.
Вдалих вам стартів та успішних фінішів!