Я виявив, що в міру того, як ставав досвідченішим кросфітером, спортивні сеанси масажу та пінний рол стали невід'ємною частиною моїх тренувань, забезпечуючи мою витривалість та працездатність. Але нещодавно я вирішив підвищити обсяг своїх тренувань, і м'язи просто перестали повністю відновлюватися. Мені потрібна повноцінна та потужна альтернатива. Я звернув увагу, що у кількох людей у моєму спортзалі був апарат-міостимулятор Compex, який мені порекомендували в результаті. Ну що ж, я вирішив розібратися, чому всі так дбають про цей пристрій.

ЗНАЙОМСТВО

Вперше я відкрив для себе девайс Compex на Іграх атлетів у 2016 році: тоді я був звичайним глядачем, а у Compex на змаганнях стояв намет, де можна було спробувати тренування з апаратом. І ось, між спекотними моментами змагань, я провів 20-хвилинний сеанс міостимуляції. На тому тижні я саме відчував біль у плечах від останнього тренування, тому електроди мені розташували на трапецієподібних м'язах і навколо плечей. І отакої, я знайшов новий спосіб відновлення! Спочатку посмикування м'язів і сама стимуляція були дивними, але через певний час я звик, і це стало схожим на спортивний масаж. Потім я запитав про ціну цього пристрою, а у відповідь, мені озвучили не найскромнішу суму… Скільки? Після сеансу я віддав їм пристрій назад і подумав про себе, що навіть не подумаю його купувати за такі гроші!


ПРОСТОТА ВИКОРИСТАННЯ

Але ось минув рік, і я маю Compex SP 6.0, регулярно використовую його як під час тренувань, так і для відновлення. Спочатку я ставився до покупки пристрою скептично, але після кількох позитивних рекомендацій від моїх знайомих кросфіт атлетів, я вирішив зробити рішучий крок і придбати свій Compex. Щиро кажучи, все, що вони рекомендували щодо Compex – правда. Він дуже простий у використанні та дає чіткі інструкції про те, як встановити електроди на тілі, а потім покрокове керівництво про те, як змусити його працювати. На веб-сайті Compex та YouTube також є безліч інструкцій на той випадок, якщо у вас з'являються сумніви – саме це здалося мені особливо корисним. Спакувати та зарядити Compex теж досить легко, оскільки його постачають в комплекті з оригінальною док-станцією. До цієї док – станції можна легко підключити та заряджати бездротові модулі, готові до миттєвого використання. Док-станція підключається до мережі та заряджає пристрій та електроди. Девайс дуже простий у використанні.


ТЕХНОЛОГІЇ

Я із задоволенням дізнався, що в моєму пристрої є технологія м'язового інтелекту (MI), що дозволяє стимулятору Compex адаптуватися до кожного м'язу для забезпечення найефективнішої електростимуляції. MI-Scan автоматично налаштовує пристрій Compex відповідно до параметрів вашої фізіології та вказує оптимальний рівень, який слід використовувати для програм відновлення та масажу. Це гарантує, що рівень стимуляції не буде надто високим, що може призвести до травми. У моделі SP 6.0 ви отримуєте функції відновлення/масажу, знеболювання, реабілітації та тренувань. Я використовував програми реабілітації та знеболення лише кілька разів і щиро їх рекомендую. Особисто для мене налаштування програм відновлення забезпечили максимально короткий процес відновлення після тренувань та змагань, зменшуючи крепатуру. Досі я застосовував налаштування знеболення лише на колінах, і це допомогло зменшити напруження м'язів навколо проблемної ділянки та водночас полегшити біль.

ЦЕ ПРАЦЮЄ!

Тепер я використовую Compex постійно та пожинаю плоди швидкого відновлення та покращення своїх силових показників. Я рекомендую апарат будь-якому серйозному спортсмену, що прагне прокачати власне тіло та досягти кращих результатів. Я тренуюсь по 2-3 години на день 5 днів на тиждень за програмою Кросфіт та вважаю, що ця програма корисна. Зрештою я знаю, що це заощадить гроші, оскільки тепер не потрібно платити за спортивний масаж та фізіотерапію, тому зробіть рішучий крок.


Джо Тейлор, кроссфіт атлет, Велика Британія